Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Suns kampj pēc saldējuma, bet iekož zēnam sejā

Vidzemē trešdien 7 gadus vecam zēnam sejā iekodis ķēdē piesiets suns, portālam Diena.lv pastāstīja   Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Zēns ēdis saldējumu ļoti tuvu ķēdē piesietam sunim, kurš vēlējies pakampt saldējumu, un iekodis bērnam vaigā. Arī kādai 77 gadus vecai sievietei Vidzemē sakodis suns. Kaimiņu dzīvnieks sievietei sakodis augšstilbus, un viņa nogādāta slimnīcā. 

Savukārt Latgalē galvas apdegumus un sejas traumu guvusi kāda 24 gadus veca sieviete. Laikā, kad sieviete mājās gatavoja ēst, eksplodēja multivārāmais katls. 

Mediķu palīdzība bija nepieciešama arī vairākiem cilvēkiem, kuri guvuši traumas krītot no liela augstuma. Kurzemē 76 gadus vecs vīrietis, tīrot savas mājas skursteni, nokritis no jumta, cietušais guvis mugurkaula skriemeļu bojājumus. Tāpat smagi cietis 31 gadu vecs vīrietis, kurš  izkritis no otrā stāva kāpņu telpas loga. Arī šis vīrietis guvis mugurkaula kakla daļas skriemeļu bojājumus, iespējams, arī vēdera orgānu bojājumus. 

Tikmēr Kurzemē kādam 43 gadus vecam vīrietim peldoties kļuva slikti. Vīrietis paša spēkiem izkļuva no ūdens, bet pēc tam nogādāts slimnīcā. 

Zemgalē 63 gadus vecs vīrietis, strādājot būvlaukumā, uzkritis uz armatūras. Viņš guvis kājas traumu ar durtām brūcēm. 

Vidzemē 33 gadus vecs vīrietis, pļaujot zāli, nopietni traumējis pēdu. Viņš nogādāts slimnīcā ar vairāku pirkstu traumatisku amputāciju.

Vēl NMPD saņēmis divus izsaukumus sakarā ar augu maisījumu lietošanu. Rīgā 32 gadus veca sieviete un 28 gadus vecs vīrietis saindējušies pēc augu maisījuma smēķēšanas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies 1112 izsaukumos, no tiem 208 izsaukumi bija saistīti ar traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas