Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Kabaču kūka šokolādē? Kāpēc ne?

Lai gan laika apstākļi cilvēkus šovasar nelutina, dabā viss zied, plaukst, nogatavojas. Kam savā dārzā, kam tirgū un mežā ir lielum liela izvēle atrast kaut ko vieglu, interesantu un acij tīkamu ēdienu pagatavošanai. Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts Dienas ēdienu lapai piedāvā receptes, kurās izmantojis mellenes, gailenes, sviesta pupiņas, bietes un kabačus.

Joprojām aktuāli ir dažādu veidu salāti. Šoreiz ierastās gaileņu mērces ar ceptu cūkgaļu vietā viņš piedāvā tās pašas sastāvdaļas lietot atsevišķi un ar lapu salātiem. Desertā Rolands galdā ceļ kabaču kūku. Šefpavārs iesaka virtuvē radoši eksperimentēt, iegūstot jaunas garšas no ierastiem produktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Lapu salāti ar gailenēm, bekonu un viegli sālīti

4 personām vajadzēs: 200 g lapu salātu, 400 g gaileņu, 400 g gurķu, 250 g bekona, 150 g saldā krējuma, 100 g kausētā siera, 10 g zaļumu, 10 g sviesta, sāli, piparus
Gurķus sagriež plānās šķēlītēs, pieber sāli, cukuru, piparus un zaļumus un noliek malā.
Mērcei saldo krējumu ar kausēto sieru nedaudz pavāra, pieber garšvielas un noliek malā.
Gailenes nomazgā un apcep sviestā. Bekona šķēles apcep kraukšķīgas.
Lapu salātus saplucina un kārto uz šķīvja, liekot pārējās sastāvdaļas, pārlej ar mērci un pasniedz.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 4 vistas filejas, 200 g risoto rīsu, 400 g zaļo zirnīšu, 100 g rīvēta cietā siera, 400 g sviesta pupiņu, 150 g sviesta, 150 g vārītu biešu, 10 g zaļumu, 10 g lociņu, 10 g eļļas, garšvielas

Vistas filejas apcep eļļā, uzkaisa piparus un sāli un cep cepeškrāsnī 175'C aptuveni 15 min.
Zirnīšus izloba no pākstīm un novāra sālsūdenī, tad sablenderē biezenī.
Rīsus noskalo un vāra uz lēnas uguns, pamazām lejot klāt ūdeni. Kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno zirnīšu biezeni un vāra līdz gatavībai, beigās iemaisa sieru un garšvielas.
Dedzināto lociņu sviestam sviestu karsē uz lēnas uguns, noņemot putas, kamēr veidojas riekstaina garša un smarža.
Sviesta pupiņas noblanšē un apcep sviestā.
Pārējam sviestam pieliek sakapātus lociņus un garšvielas.
Bietes sagriež plānās šķēlītēs un kārto uz šķīvja, virsū liekot apceptās pupiņas, risoto, vistas krūtiņu un visu pārlej ar dedzināto lociņu sviestu.

Bez nosaukuma

12 personām vajadzēs: Kūkai: 500 g kabaču, 190 g kviešu miltu, 100 g sviesta, 60 g kakao, 125 g tumšās šokolādes, 2 olas, 1 tējk. cepamā pulvera, 1/4 tējk. sāls, 1/2 tējk. kanēļa, 1/4 tējk. smaržīgo piparu, 7 g cukura, 7 g brūnā cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 1/4 tējk. sodas
Vaniļas krēmam: 5 olas, 500 g saldā krējuma, 5 g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, pavisam nedaudz piparmētru, 1 laima sulu. Melleņu mērcei: 400 g melleņu, 100 g cukura, 200 g sarkanvīna

Gatavo kūku.
Miltus, sodu, garšvielas un kakao samaisa.
Olas saputo ar cukuru, vaniļu un sviestu.
Olu maisījumu sajauc ar rīvētu kabaci, miltiem un rīvētu šokolādi.
Cep 180'C aptuveni 50 min.
Atdzesē un pārgriež uz pusēm.
Gatavo vaniļas krēmu.
Olas ar cukuru, vaniļas cukuru un 1/2 saldā krējuma puto ūdens peldē, kamēr sabiezē, tad liek ledusskapī, lai atdziest.
Otru pusi saldā krējuma saputo un sajauc ar jau atdzisušo krēmu, sakapātām piparmētrām un laima sulu.
Gatavo melleņu mērci.
Cukuru ar sarkanvīnu nedaudz pavāra, lai sāk sabiezēt, tad liek klāt mellenes un vēl nedaudz pavāra. Visu atdzesē.
Nedaudz krēma un mērces noliek malā, lai būtu ar ko dekorēt kūku. Uz pārgrieztās kūkas apakšējās daļas klāj vaniļas krēmu, virsū liek melleņu mērci un otru kūkas kārtu. Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?