Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bertānam jauns tālmetienu rekords, Wizards uzveic spēcīgo Filadelfiju

Latviešu zvaigzne Dāvis Bertāns ceturtdien guva 25 punktus un sasniedza jaunu personīgo rekordu realizētajos tālmetienos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vašingtonas Wizards komandai izcīnīt uzvaru.

Wizards savā laukumā ar rezultātu 119:113 (25:33, 40:22, 26:26, 28:32) pārspēja Filadelfijas 76ers, pārtraucot trīs zaudēto spēļu sēriju.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un septiņus no 13 tālmetieniem, kas ir viņa karjeras rekords. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Wizards ar Bertānu laukumā iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvietis pirmajā puslaikā izcēlās ar apskaužamu precizitāti, jo grozā lidoja pilnīgi visi viņa metieni - divi divpunktu un seši trīspunktu metieni. Šāda statistika viņam ļāva kļūt par pirmo Wizards spēlētāju kopš 2014.gada 1.marta, kuram vienā puslaikā izdevies iemest sešus "trejačus". Togad to paveica Trevors Ariza. Šī Bertānam arī bija sezonas rezultatīvākā spēle, bet jau pēdējos trīs mačus pēc kārtas viņš pamanījies izcelties ar 20 punktiem, ko iepriekš viņš savā karjerā nebija paveicis.

Bertāna vienā NBA spēlē gūto punktu rekords, ko viņš sasniedza 2018. gada sākumā vēl Sanantonio Spurs rindās, ir 28 punkti.

Wizards komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Rui Hačimura, kurš arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet 76ers vienībā 33 punktus guva Tobiass Hariss.

Otrajā ceturtdaļā Bertāns izcēlās ar 19 punktiem, no kuriem 12 viņš guva pēc kārtas, palīdzot savai komandai veikt 16 punktu atrāvienu, kamēr pretinieki atbildēja tikai ar vienu precīzu metienu divu punktu vērtē.

Vašingtonas komanda pārtrauca trīs zaudēto spēļu sēriju, kamēr 76ers šī bija vien otrā neveiksme pēdējās desmit cīņās. Nākamā spēle Vašingtonas klubam paredzēta piektdien pret spēcīgo Miami Heat.

Wizards ar septiņām uzvarām 20 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi