Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

RFS iekļūst UEFA Konferences līgas kvalifikācijas play-off kārtā

Latvijas futbola klubs RFS ceturtdien izbraukumā iekļuva UEFA Konferences līgas kvalifikācijas play-off kārtā.

RFS "Centenary" stadionā Takali ar 3:1 (1:0) pārspēja Latvijā spēlējušā nigērieša Junusas Muritalas pārstāvēto Maltas klubu Paolas "Hibernians". Divu maču summā ar 4:2 pārāka bija RFS.

Rezultāts tika atklāts 45.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Petrs Marešs. Viņš ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī, kamēr vārtsargs Ibraims Kons lēca uz pretējo stūri.

Soda sitiens tika piešķirts pēc niecīgas mājinieku aizsarga Gonsalo Jerenas un Mareša sadursmes soda laukuma kreisajā pusē.

71.minūtē ar 11 metru soda sitienu mājinieki rezultātu izlīdzināja. Džeiks Grečs uzbrukumā no laukuma labās malas centrēja soda laukumā, kur bumba skāra Mareša roku.

Arī šoreiz izcēlās pats soda sitienu nopelnījušais spēlētājs. Pāvels Šteinbors lēca uz savu vārtu kreiso stūri, bet Grečs bumbu raidīja vārtiem pa vidu - 1:1.

78.minūtē tika gūti pirmie vārti no spēles. Pretuzbrukumā savu pretspēlētāju pie soda laukuma kreisā stūra apspēlēja Emersons Santana un spēcīgi sita vārtu tuvajā stūrī. vārtsargs bumbu atvairīja, taču pirmais pie tās bija Andrejs Iličs, raidot to vārtos - 2:1 RFS labā.

87.minūtē Iličs pēc Stefana Paniča piespēles guva savus otros vārtus mačā, pietuvinādams rīdziniekus uzvarai, - 3:1.

Spēli tiesāja sieviešu brigāde no Ukrainas ar galveno tiesnesi Katerinu Monzulu priekšgalā.

Latvijas čempione RFS pirmajā spēlē savā laukumā cīnījās ar "Hibernians" neizšķirti - 1:1.

"Play-off" kārtā RFS pretī stāsies "Linfield" no Ziemeļīrijas, kas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā čempionu zarā divu maču summā ar 0:5 zaudēja Šveices "Zurich".

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā. "Hibernians" Čempionu līgas priekškvalifikācijā ar 0:3 summā piekāpās Īrijas klubam Tallas "Shamrock Rovers", bet Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ar 4:3 apturēja Igaunijas čempioni Tallinas "Levadia".

Kopš jūlija Maltas komandas sastāvā ir nigēriešu uzbrucējs Muritala, kurš pirms tam pusotru gadu ar mainīgām sekmēm spēlēja Latvijā "Metta" un "Riga" komandās. Šosezon Latvijas čempionātā Muritala "Metta" rindās deviņos mačos guva divus vārtus.

RFS pēc vairāk nekā pussezonas Latvijas čempionātā ieņem otro vietu, kamēr "Hibernians" vietējo meistarsacīkšu sezonu sāks tikai augusta vidū.

"Hibernians" Maltas čempionātā uzvarējusi 13 reizes. Pērn maltieši šajā pašā fāzē tikās ar "Riga" komandu un pēc neizšķirta divu maču summā (2:2) papildlaikā ielaida divus vārtus un zaudēja dueli.

Iepriekšējā nedēļā kļuva skaidrs, ka RFS lietuviešu pussargam Karolim Uzēlam traumas dēļ sezonas ir beigusies. 22 gadus vecajam futbolistam piektdien tika veikta kājas operācija.

Savukārt šīs nedēļas sākumā kļuva zināms, ka viens no RFS produktīvākajiem futbolistiem iepriekšējos trijos gados pussargs Tomašs Šimkovičs atgriezies Latvijas čempiones rindās, taču ceturtdien viņš vēl nebija iekļauts pieteikumā.

Otra Latvijas komanda šajā turnīra fāzē "Riga" plkst.22 pēc Latvijas laika Barselušas stadionā "Cidade de Barcelos" uzsāka cīņu ar Portugāles pērnās sezonas piekto labāko komandu Barselušas "Gil Vicente", spēli tiešraidē translējot televīzijas kanālā TV4 un tīmekļa vietnē "Sportacentrs.com". Pirmajā kārtā Rīgā tika fiksēts neizšķirts - 1:1.

Dalību Konferences līgā otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi