Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko gūst savainojumu un nepabeidz Īstbornas Premier astotdaļfinālu

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko trešdien Lielbritānijā notiekošā Īstbornas WTA Premier sērijas turnīra astotdaļfināla spēlē iedzīvojās iegurņa savainojumā un otrā seta sākumā atteicās no dalības mačā, piedzīvojot zaudējumu Krievijas tenisistei. Mačā ar 6-3, 2-1 uzvaru guva Jekaterina Aleksandrova.

Ostapenko WTA rangā ieņem 35.vietu, bet Aleksandrova ir 52.pozīcijā.

Latvijas tenisiste par astotdaļfināla sasniegšanu nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Spēles pirmais sets Ostapenko padevās pavisam neveiksmīgs, jo jau pirmajos četros geimos viņa divreiz zaudēja savu servi, tādējādi paliekot iedzinējos ar 0-4. Savukārt nākamajās divās izspēlēs latviete atguva cīņassparu un jau sestajā geimā spēja panākt 40:15 savā labā. Iegūto breikpunktu viņai gan uzreiz neizdevās iegūt, jo pretiniece vairākkārt spēja panākt izlīdzinājumu, tomēr ar ceturto mēģinājumu Ostapenko lauza Aleksandrovas servi, panākot 2-4. Arī turpmākajos divos geimos tenisistes lauza viena otras servi, tomēr pārāka pirmajā setā izrādījās Aleksandrova, uzvarot ar 6-3.

Pēc pirmā seta Ostapenko pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, kam par pamatu bija iegurņa savainojums. Otrajā setā sportistes turpināja iepriekš iesākto, un jau pirmajos divos geimos abas tenisistes lauza pretinieces servi. Tomēr ceturtā geima laikā Ostapenko pieprasīja vēl vienu medicīnisko pauzi, pēc kuras noskaidrojās, ka tenisiste nespēs turpināt spēli, līdz ar uzvaru mačā izcīnīja Aleksandrova, bet latvietei turnīrs ir noslēdzies.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura ir planētas 47.numurs, bet otrajā kārtā viņa ar rezultātu 1-6, 6-0, 6-3 apspēlēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura WTA rangā ir augstajā devītajā vietā un Īstbornā bija izlikta ar trešo numuru. Pret Stīvensu Ostapenko otrdien guva savu šīs sezonas lielāko uzvaru.

Tikmēr Aleksandrova šī turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 7-6 (7:1) uzvarēja Austrālijas pārstāvi Ajlu Tomljanoviču (WTA 49.), bet otrajā kārtā ar 6-7 (6:8), 6-2, 6-3 pieveica šveicieti Belindu Benčiču (WTA 13.)

Abas tenisistes savā starpā tikušās četras reizes, bet trīsreiz panākumus guvusi krieviete. Vispirms 2015.gadā viņas divreiz tikās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) sacensībās, bet pērn Seulā pārāka ar 6-3, 6-2 bija Aleksandrova.

Ostapenko šogad izcīnījusi 11 uzvaras un cietusi 16 zaudējumus, kamēr Aleksandrova WTA pamatturnīros guvusi 16 uzvaras un piedzīvojusi 13 zaudējumus.

Ar lieliem panākumiem krieviete šajā sezonā gan nav izcēlusies, bet trīs uzvaras viena turnīra laikā viņa spējusi gūt tikai februārī notikušajās WTA sacensībās Budapeštā, kad pēc trim panākumiem izdevās aizkļūt līdz pusfinālam.

Karjeras laikā 24 gadus vecā Aleksandrova pie WTA tituliem nav tikusi, bet vienīgo reizi kādā no fināliem spēlējusi pērn oktobrī Lincā. Krievietes rekords pasaules rangā ir 50.vieta, kas tika sasniegta šogad 17.jūnijā.

Ostapenko Īstbornā iepriekš bija spēlējusi trīs reizes, bet veiksmīgā no tām bija pagājušajā gadā, kad viņa sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, tādējādi šogad bija jāaizstāv 100 WTA ranga punkti.

Latvijas tenisistei šajā turnīrā bija paredzēta dalība arī dubultspēļu sacensībās, taču pāru dueļos Ostapenko nestartēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka traumas dēļ Īstbornā nespēlē Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi