Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

No septembra būs arī National Geographic latviešu valodā

Žurnāla National Geographic' pirmais numurs latviešu valodā iznāks šī gada 25.septembrī, informēja National Geographic Latvia galvenais redaktors Rimants Ziedonis.

Paredzēts, ka mazumtirdzniecībā National Geographic latviešu valodā būs pieejams 26.septembrī. Plānots, ka žurnāla tirāža būs 15 000 eksemplāru, un mazumtirdzniecībā žurnāla cena būs 2,85 lati. National Geographic varēs abonēt arī šī gada abonēšanas kampaņas laikā Latvijas pastā - gada abonementa cena varētu būt 27-28 lati.

Pirmajos numuros latviešu valodā tiks tulkots žurnāla oriģinālais saturs, jo tāda ir tradīcija, tāpēc pašlaik, gatavojot žurnāla pirmo numuru, galvenokārt rit tulkošanas darbi un tulkojumi tiek saskaņoti ar biedrības National Geographic centrālo biroju ASV. "Ar laiku mēs varētu pieteikt žurnālam arī Latvijas autoru un fotogrāfu darbus," pastāstīja Ziedonis.

Ziedoni kļūt par žurnāla National Geographic latviešu valodas izdevuma galveno redaktoru uzaicinājusi biedrība National Geographic, iepējams, tāpēc, ka viņš ir vairāku dabai veltītu dokumentālu grāmatu autors.

Kā ziņots, biedrība National Geographic paziņojusi, ka 2012.gada septembrī tās oficiālais izdevums – žurnāls "National Geographic'' tiks izdots arī latviešu valodā. National Geographic biedrības licenci saņēmusi AGL Periodika LV, kas ir Lietuvas izdevniecības un grāmatu tirdzniecības apvienības Alma Littera filiāle Latvijā.

Žurnāls National Geographic angļu valodā iznāk kopš 1888.gada, piedāvā padziļinātu dažādu kultūru, dabas, zinātnes un tehnoloģijas sasniegumu aprakstu. Papildus angliskajam izdevumam žurnāls tiek izdots 33 dažādās valodās un latviešu valoda būs 34.valoda, kurā tas tiek izdots.

Alma Littera ir viena no lielākajām izdevniecībām un grāmatu tirdzniecības apvienībā Baltijas valstīs, tā dibināta 2002.gadā. Apvienība ietver arī Sviesa Publishers, grāmatveikalu tīklu Pegasas un The Book Club.

Biedrība National Geographic ir viena no pasaulē lielākajām bezpeļņas zinātniski izglītojošajām organizācijām. Dibināta 1888.gadā ar mērķi sniegt un izplatīt zināšanas ģeogrāfijas jomā. National Geographic atspoguļo pasauli savos žurnālos, televīzijas programmās, filmās, mūzikā un radio, DVD, kartēs, izstādēs, pasākumos, informatīvās programmās skolēniem, kā arī ar interaktīvo mediju un reklāmas preču palīdzību.

Šīs biedrības oficiālo žurnālu National Geographic mēnesī lasa 60 miljoni cilvēku. National Geographic TV kanālu skatās 435 miljonos mājsaimniecību 173 dažādās valstīs 37 valodās. National Geographic digitālie mediji sasniedz 19 miljonus apmeklētāju ik mēnesi.

Biedrība National Geographic ir finansējusi vairāk nekā 10 000 zinātnisko pētniecību, dabas saglabāšanas un izpētes projektus un atbalsta izglītojošu programmu ģeogrāfijas zināšanu līmeņa celšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses