Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tehnoloģijas

Pētījums: Uzņēmumu IT drošību bieži apdraud nozaudētas ierīces

Uzņēmumu informācijas tehnoloģiju (IT) drošību visbiežāk apdraud dažāda no ārpuses nākoša ļaunprogrammatūra, kā arī neapdomīga darbinieku rīcība un nozaudētas ierīces, liecina virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja Kaspersky Lab veikts pētījums.

Vācija rosina visā ES līdz 2030. gadam aizliegt ar degvielu darbināmus auto © DIENA(58)

Vācijas Bundesrātē nobalsots par rosinājumu Eiropas Komisijai noteikt, ka 2030. gadā Eiropas Savienībā (ES) vairs apritē nebūtu automašīnu ar iekšdedzes dzinējiem, ko darbina ar benzīnu vai dīzeļdegvielu, vēsta ārvalstu mediji.Šis balsojums pašlaik nav saistošs, tomēr tiek uzskatīts par spēcīgu signālu Eiropas vides un transporta politikas jomā, ņemot vērā arī to, ka pašā Vācijā auto industrija ir viens no galvenajiem ekonomikas spēlētājiem.

Mediji: Samsung aptur Galaxy Note 7 ražošanu

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics apturējis viedtālruņu Galaxy Note 7 ražošanu, atsaucoties uz anonīmu amatpersonu, pirmdien ziņoja aģentūra Yonhap.

LNT: Apmācīs pirmo balto hakeru paaudzi Latvijā(81)

Aizsardzības ministrija (AM) apmācīs pirmo “balto” hakeru paaudzi Latvijā - no nākamā gada vairākās Latvijas skolās plānots ieviest fakultatīvas informācijas tehnoloģiju (IT) nodarbības, kurās jauniešus apmācīs kiberdrošības jautājumos, svētdien vēstīja raidījums LNT Ziņas Sešos.

Desmit gadu laikā e-paraksts lietots 13,5 miljonus reižu(1)

Desmit gadu laikā e-paraksts lietots vairāk nekā 13 500 000 reižu un pašlaik ik dienu tas tiek lietots reizi septiņās sekundēs, aģentūru LETA informēja droša elektroniskā paraksta uzturētāja VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) pārstāvji.

Strauji augošā viedtālruņu ražotāja Xiaomi produkciju oficiāli piedāvās arī Baltijā(7)

Ķīnas viedtālruņu ražotāja Xiaomi, ko mēdz dēvēt par "Ķīniešu Apple", produkcijas izplatību Centrāleiropā un Austrumeiropā nodrošinās oficiāla pārstāvniecība, ar kuras palīdzību šī ražotāja ierīces drīzumā būs pieejamas arī Baltijas valstīs, vēsta izplatītāju pārstāvji.IT tehnikas izplatītājs ABC Data būs pirmais Xiaomi oficiālais partneris Eiropas Savienībā un produktu izplatību sāks Polijā, pēcāk pakāpeniski izplatot produkciju arī citās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs, ieskaitot Igauniju, Latviju un Lietuvu.

Vācija liedz WhatsApp nodot datus Facebook

Pastāvot bažām par privātuma tiesību ievērošanu, Vācijas datu aizsardzības dienests otrdien aizliedzis sociālā tīkla Facebook uzņēmumam savākt tam piederošās viedtālruņu komunikācijas lietotnes "WhatsApp" klientu datus.

Uzsāks Kickstarter kampaņu Latvijā radītajam viedpalīgam Ernest(7)

28.oktobrī sāksies IT inovatora Artūra Pumpura komandas izstrādātā viedpalīga - mobilā sulaiņa Ernest kampaņa finansējuma piesaistes vietnē Kickstarter. Viedpalīgs Ernest ļauj ar viedtālruni pilnībā apvienot automašīnas, garāžas durvju un mājas vārtu kontroli. Piesaistot 250 tūkstošus eiro, Artūrs Pumpurs uzņemas mentorēt un finansiāli atbalstīt jaunu latviešu IT start-up uzņēmumu, portālu_ Diena.

Bez maksas varēs pārbaudīt datora veselību(1)

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija Cert.lv 19.oktobrī organizē bezmaksas portatīvo datoru pārbaudes pie datorologa, aģentūru LETA informēja pasākuma organizētāji.