Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tehnoloģijas

Latvijas pirmā bezpilota auto brauciens Biķerniekos

Mobilā televīzija, lietotne LMT Straume piedāvā video no Latvijas pirmā bezpilota auto brauciena Biķerniekos un ekspertu - satiksmes ministra Ulda Auguļa, Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena un Latvijas Mobilais Telefons prezidenta Jura Bindes - viedokļus par Latvijas iespējām kļūt par starptautisku bezpilota auto izpētes un attīstības centru.

Izspiedējvīrusa WannaCry radītāji pieļāvuši vairākas iesācēju kļūdas; peļņa - niecīga © DIENA(7)

Bīstamā izspiedējvīrusa WannaCry (vai Wcrypt), kas aizvadītajā nedēļas nogalē inficēja aptuveni 200 tūkstošus datorsistēmu 150 pasaules valstīs, izstrādātāji no savas ļaunprātības dižu finansiālu labumu negūs, turklāt paši pieļāvuši vairākas kļūdas, kas ne tikai apgrūtināja izpirkuma maksas iekasēšanu no inficēto datoru īpašniekiem, bet var arī palīdzēt likumsargiem ļaundaru notveršanā, vēsta tehnoloģiju portāls Wired.

Latvijā radīts drons pacēlis izpletņlēcēju 330 metru augstumā, no kurienes veikts lēciens

Latvijā izstrādātais 28 motoru bezpilota lidaparāts jeb drons Aerones izmēģinājuma laikā pacēlis izpletņlēcēju 330 metru augstumā, no kura veikts lēciens, aģentūru LETA informēja viens no lidaparāta izstrādātājiem Jānis Putrāms. Lēciens tika veikts Amatas novadā, sadarbojoties ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC), proti, drošības apsvērumu dēļ, izpletņlēcējs savienojās ar dronu uz 120 metrus augstas LVRTC torņa platformas.

Latvijā veidos starptautisku bezpilota auto izmēģinājumu trasi(1)

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) sadarbībā ar Rīgas Augsto tehnoloģiju izglītības biedrību uzsākuši darbu pie bezpilota auto tehnoloģiju izmēģinājumu trases izveides Latvijā. Pateicoties izcilai sakaru infrastruktūrai un līdzšinējām iestrādēm autonomo auto tehnoloģiju attīstībā, Latvijai ir labs pamats kļūt par starptautisku bezpilota auto izpētes un attīstības centru, portālu Diena.lv informēja LMT pārstāvji.

Apple vērtība jaunos augstumos - pirmo reizi pārsniegta 800 miljardu robeža

Informācijas tehnoloģiju gigants Apple sasniedzis jaunu rekordu, kļūstot par pirmo kompāniju vēsturē, kuras tirgus vērtība pārsniegusi 800 miljardu ASV dolāru robežu, vēsta The Guardian. Tas noticis nedaudz vairāk kā divus gadus pēc tam, kad kompānijas vērtība sasniedza 700 miljardu dolāru robežu.

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji plāno ceļot vairāk

Ja pēdējā pusgada laikā ceļoja katrs otrais Latvijas iedzīvotājs, tuvākajos sešos mēnešos ārpus valsts robežām plāno doties jau septiņi no desmit respondentiem, turklāt visbiežāk kā ceļojumu galamērķi viņi norāda Eiropas Savienības valstis, liecina mobilo sakaru operatora Bite veiktās aptaujas rezultāti.

Bite piesaka sevi biznesa segmentā(1)

Uzsākot biznesa segmenta attīstības programmu, mobilo sakaru operators Bite nāk klajā ar specializētu pamata tarifu un papildu priekšrocību piedāvājumu uzņēmējiem. Ir padomāts gan par tiem, kuru bizness saistās ar Eiropu, gan arī tiem, kuri vairāk raugās NVS un Gruzijas virzienā, portālu Diena.lv informēja Bite vadītājs Kaspars Buls.

Zviedrijas uzņēmums implantē mikroshēmas darbinieku ādā © DIENA(15)

Zviedrijas jaunuzņēmums Epicenter piedāvā darbiniekiem un uzņēmuma biedriem implantēt mikroshēmas, kas ir rīsa lielumā un kura funkcijas ir līdzīgas viedkartei, vēsta Business Insider. Ar mikroshēmu palīdzību var, piemēram, atvērt durvis, darbināt printeri vai nopirkt dzērienu. Tas tiek ievietots starp īkšķi un rādītājpirkstu.