Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO: Ar ziedojumu BKUS noslēgusies VENDEN labdarības akcija

Ar svinīgo čeka pasniegšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā 8. maijā tika noslēgta VENDEN labdarības akcija, kuras ietvaros divu mēnešu garumā viens cents no katra pārdotā produkta PET pudelē tika novirzīts ziedojumam Bērnu slimnīcas fondam. Pasākumā piedalījās VENDEN un Bērnu slimnīcas fonda pārstāvji, kā arī neonatoloģijas nodaļas ārsti un māsas.

VENDEN informē, ka martā no pirkumiem labdarības akcijai novirzītā summa veidoja 6310.50 EUR, savukārt aprīlī tika saziedoti 6731.41 EUR. Uzņēmums nolēma noapaļot ziedojuma summu līdz 15 000 EUR, tos novirzot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā nonākušo jaundzimušo dzīvības glābšanai nepieciešamā inventāra iegādei. 

Pasākumā Bērnu slimnīcas fonda projektu un komunikācijas daļas vadītāja Agnese Nemme apstiprināja, ka fonds ziedojumu 15 tūkstošu apmērā no VENDEN ir saņēmis un par šiem līdzekļiem Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai jau sagādājis visu nepieciešamo 5 īpašo ūdens siltumgultiņu izveidei jeb iegādājies speciālos apsildāmos matracīšus un tiem nepieciešamo aprīkojumu. Nodaļas ārsti un māsas apliecina, ka šis ziedojums ir patiešām būtisks un ievērojami uzlabos pacientu aprūpes iespējas.

“Bērnu slimnīcas Jaundzimušo aprūpes nodaļā laiku pavada mazuļi, kuriem vairs nav nepieciešama intensīvā terapija, bet vajadzīga īpaša uzmanība un aprūpe. Lielākoties te nonāk priekšlaikus dzimušie mazuļi ar mammām. Lai mazulīši labi justos, viņiem ļoti nepieciešams siltums, ko var nodrošināt īpašās apsildāmās gultiņas. Vislabāko komfortu nodrošina apsildāmie ūdens matracīši, kuros jaundzimušie jūtas teju kā mammas vēderā – siltumā un ūdens termosiņu iekļauti. Vienā gultiņā var ievietot divus vai pat trīs matracīšus, kas bieži arī vajadzīgs, jo nereti priekšlaikus dzimst dvīnīši un dažreiz pat trīnīši. Tāpēc esam ļoti priecīgi par dāvinājumu no uzņēmuma VENDEN – piecām jaunām apsildāmām ūdens gultiņām, kuras ļaus visiem nodaļas mazuļiem nodrošināt labākos iespējamos apstākļus, lai viņi augtu lielāki un spēcīgāki,” stāsta Iveta Jakimenko, Bērnu slimnīcas 16. nodaļas virsmāsa.

VENDEN izpilddirektors Aldis Škutāns uzsver, ka bērni, ģimene un aktīvs dzīvesveids ir uzņēmuma pamatvērtības. “Mums ir patiess prieks pievienoties to uzņēmumu lokam, kuri atbalsta Bērnu slimnīcas fondu. Būt šeit, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 16. nodaļā, kur atrodas jaundzimušie, kuriem nepieciešama īpaša aprūpe, ir patiešām emocionāli. It īpaši redzot to, ka par mūsu ziedotajiem līdzekļiem iegādātais inventārs jau tiek praktiski pielietots. Paldies visiem, kuri šo divu mēnešu laikā aktīvi iegādājās VENDEN produktus PET pudelēs, tā atbalstot mūsu labdarības akciju. Tāpat pateicamies mūsu sadarbības partneriem, kuri aktīvi īstenoja komunikāciju par šo akciju gan sociālajos tīklos, gan tirdzniecības vietās. Tas ir lielisks pierādījums, ka kopā mēs patiešām varam vairāk!”

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko