Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Galerijā Tifāna būs skatāma Andreja Ko personālizstāde Strazda maltīte saulainā dārzā

Tikai vienu nedēļu – no 17. līdz 24. maijam – mākslas galerijā Tifāna (Jāņa ielā 16, Rīgā) būs skatāma mākslinieka Andreja Ko personālizstāde Strazda maltīte saulainā dārzā, informēja izstādes rīkotāji.

Izstāde Strazda maltīte saulainā dārzā parāda vien nelielu daļu no 160 gleznu sērijas, kas tapušas pēdējos divos gados. Savu jauno kluso dabu ciklu Andrejs Ko veltījis siltiem vasaras vakariem un rīta saules gaismai, kas slīd gar sienu un priekšmetu nelīdzeniem izliekumiem, slēpjas koku lapās un pamazām izšķīst maigos pustoņos kaut kur uz ēnas robežas. Vecā tējkanna, sudraba karotīte, ogas un augļi – tos, šķiet, kāds ir aizmirsis vai tīšām atstājis dārzā par prieku izsalkušiem putniem.

Saulaina diena ir ka dāvana no īsas vasaras – mēs visi esam savīti tās siltajos apskāvienos, un pat visziemeļnieciskākajā sirdī atdzimst cerība uz laimi.

Andreja Ko gleznas ir kā atmiņas par miera un harmonijas piepildītiem momentiem, par klusuma vietām, kurās var paslēpties no steigas un ikdienas rūpēm. Lapu ēnas uz mirkli sastingst, un nekad neuzzināsi – vai tas ir vakara gaiss apklusis starp vēja brāzmām, vai laiks apstājies slepena skaistuma atklāsmē. Tas ir kā saulains dārzs no bērnības sapņiem, kur vienmēr ir silti un mājīgi, kur gribas atkal atgriezties savās domās, rodot atbalstu un atjaunošanu.

Ar ekspozīciju galerijā Tifāna apmeklētāji varēs iepazīties no 17. līdz 24. maijam katru dienu (izņemot svētdienas) no plkst. 14.00 līdz 20.00. Ieeja bezmaksas. Savukārt 18. maijā – Starptautiskajā muzeju dienā un akcijas Muzeju nakts norises laikā – visiem interesentiem būs iespēja aplūkot izstādi no plkst. 14.00 līdz 21.00.

 

Andrejs Ko (īstajā vārdā Andrejs Dinvalds) dzimis 1970. gadā Rīgā, kopš 2009. gada dzīvo un strādā Lielbritānijā. Absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju. Sarīkojis 5 personālizstādes un piedalījies daudzās grupu izstādēs. Andreja Ko darbi atrodas privātās kolekcijās un galerijās visā pasaulē.

Vairāk par mākslinieku: www.andrejsko.art.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja