Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Klajā nāk Staņislava Judina un Asnates Rancānes mazalbums jeb EP Kur zeme

Latvijas džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē izdots kontrabasista un komponista Staņislava Judina un etno dziedātājas Asnates Rancānes mazalbums Kur zeme, kas ir kā vēstnesis šī gada rudenī gaidāmajam dueta otrajam albumam.

Staņislava Judina un Asnates Rancānes mazalbums jeb EP Kur zeme ir loģisks turpinājums klausītāju un mūzikas apskatnieku augsti novērtētajam debijas albumam Op.2, jo koncertēšanas un mēģinājumu procesā bija uzkrātas jaunas interesantas idejas.

Jaunā mazalbuma centrā ir prūšu tautas dziesma Mila swaiksta Saulika, kuras melodija sasaucas ar Staņislava darbu Kur zeme, kas arī bija jaunā albuma radīšanas impulss. EP iekļauti arī skaņdarbi Kade pārnāksi, bāleliņ? un Radina majka dumaše, kuru pamatā izmantotas Asnates iedziedātās latviešu un bulgāru tautas melodijas, - tās ir apvienotas ar Staņislava kompozīcijām un improvizācijām, radot šī dueta īpašo skanējumu.

“Kad iznāca Op.2, mūsu draugi saksofonists Arvīds Kazlausks un pianists Edgars Cīrulis teica, ka šī mūzika viņus uzrunā un ka viņi labprāt piedalītos, ja rakstīsim nākamo albumu. Pēc pieciem gadiem šis brīdis beidzot pienāca - abi mūziķi kopā ar Arti Orubu (perkusijas) un Alekseju Bahiru (vijole), ko varēja dzirdēt arī iepriekšējā albumā, papildināja mūsu mūziku ar jaunām krāsām,” tā par jauno mazalbumu stāsta Staņislavs Judins.

Mazalbumu Kur zeme ierakstīja Staņislavs Judins, miksēja skaņu režisors Toms Lisments, bet vāka dizainā izmantota Aurēlijas Rancānes fotogrāfija.

EP Kur zeme izdots tikai digitālā formātā un ir noklausāms populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, kā arī nopērkams izdevniecības Jersika Records vietnē vai platformā Bandcamp.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja