Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīrietim par uzbrukumu Ukrainas karoga nēsātājam piespriež divu gadu reālu cietumsodu

Kurzemes apgabaltiesa šodien Valērijam Lazarevam par uzbrukumu Ukrainas karoga nēsātājam piesprieda divu gadu reālu cietumsodu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš pirmās instances tiesa Lazarevu atzina par vainīgu un sodīja ar nosacītu cietumsodu saskaņā ar Krimināllikuma 55.pantu. Apgabaltiesa, izskatot apelācijas sūdzību, atcēla Rīgas pilsētas tiesas spriedumu atcēla par nosacītas notiesāšanas piemērošanu.

Plānots, ka pilns apgabaltiesas spriedums tiks sastādīts 23.aprīlī, un to vēl varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā kasācijas kārtībā.

Jau vēstīts, ka iepriekš pirmās instances tiesa vīrietim piesprieda divu gadu nosacītu cietumsodu ar divu gadu pārbaudes laiku. Tomēr piekautais jaunietis iesniedza apelācijas sūdzību, līdz ar to lieta bija jāskata apgabaltiesā.

Sākotnēji prokuratūra pērn vasarā Lazarevam par uzbrukumu jaunietim piemēroja 200 stundu sabiedrisko darbu. Šādu vienošanos bija iespējams panākt, jo apsūdzētais savu vainu atzina un samaksāja cietušā prasīto morālā kaitējuma kompensāciju - 6034 eiro.

Tomēr jaunieša advokāts pārsūdzēja prokurora lēmumu, Ģenerālprokuratūra atcēla prokurora pieņemto lēmumu par minēto sodu un kriminālprocess tika atjaunots.

Pirmās instances tiesā prokurore Herta Miķelsone apsūdzētajam bija lūgusi piespriest nosacītu cietumsodu uz diviem gadiem, kā arī probācijas uzraudzību.

Jau ziņots, ka 2022.gada 20.maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma". Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, Lazarevs brauca ar automašīnu "BMW". Viņš apturēja spēkratu un nodarīja miesas bojājumus 2003.gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs.

Lai gan pēc notikušā "BMW" aizbrauca no notikuma vietas, tika noskaidrots, ka uzbrucējs ir 1984.gadā dzimušais Lazarevs, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnu policija pēc tam atrada kādas privātmājas pagalmā, turklāt tai bija nomainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, lai vainīgais slēptu savu atrašanās vietu. Pats uzbrucējs bija paslēpies savā dzīvesvietā bēniņos aiz skursteņa.

Blakus uzbrucējam uzbrukuma brīdī automašīnā atradās policijas darbiniece Anastasijai Cvirko. Viņai citā lietā uzrādīta apsūdzība par bezdarbību. Policiste ir atvaļināta no dienesta. 

Rīgas pilsētas tiesa policistei piesprieda naudas sodu 9300 eiro apmērā, bet Cvirko spriedumu pārsūdzēja un tagad lieta arī atrodas Kurzemes apgabaltiesā, kura plāno lietu skatīt 12.jūnijā plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja apgabaltiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas