Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Gaidot pavasara sniegputeni, Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem

Gaidot pirmdienas sniegputeni, Rīgā tiks ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas pēcpusdienā galvaspilsētā iespējama stipra snigšana, kas turpināsies līdz otrdienai, tāpēc Rīgas pašvaldība pirmdien ieviesīs tā saucamās "sniega biļetes".

Kā atzīmē pašvaldība, uz ceļiem veidosies apledojums, sniega kārta un pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.

Pašvaldība lēš, ka lielākā daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar vasaras riepām, tāpēc Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti, pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Pirmdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam. "Sniega biļetes" var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi.

Šādas biļetes pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Kā ziņots, jaunā darba nedēļa vietām Latvijā sāksies ar ļoti stipru snigšanu, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī debesis aizklās mākoņi, vien Kurzemes rietumos nakts pirmajā pusē debesis vēl skaidrosies. Teritorijas lielākajā daļā, pārsvarā centrālajos un austrumu rajonos, gaidāmi nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, savukārt piekrastē dominēs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu vējš, kas nakts otrajā pusē brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē. Gaiss atdzisīs līdz 0, +4 grādiem.

Rīgā nakts būs mākoņaina, nakts otrajā pusē gaidāms lietus. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu vējš, nakts otrajā pusē brāzmās pastiprinoties. Gaisa temperatūra gaidāma ap +2, +4 grādiem.

Sākot ar pirmdienas rītu, pietuvojoties aktīvam ciklonam no dienvidaustrumiem, vietām laika apstākļi kļūšot pat bīstami - valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana un vietām veidosies 5 līdz 8 centimetrus bieza sniega sega. Sinoptiskās situācijas dēļ lokāli pastāv iespēja dzirdēt arī kādu pērkona dārdu.

Pirmdienas vakarā, pazeminoties gaisa temperatūrai, gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana. Vakarā dzelteno brīdinājumu nomainīs oranžais. Dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums varētu sasniegt pat 10 centimetrus. Uz ceļiem veidosies apledojums.

Laika apstākļiem mainoties, nedēļas vidū līdz ar jaunas nokrišņu zonas pietuvošanos, daudzviet līs un sniega sega strauji kusīs. Tālākajās dienās laika apstākļi kļūs mierīgāki, jo paaugstināsies gan atmosfēras spiediens, gan gaisa temperatūra, vietām tā sasniegs +15 grādu atzīmi.

Otrdien dienas laikā ne tikai pakāpeniski pierims vējš, bet arī nokrišņu kļūs arvien mazāk. Laiks būs vēss, jo gaisa temperatūra kā diennakts tumšajās, tā arī gaišajās stundās lielākajā valsts daļā būs 0, +5 grādu robežās.

Nedēļas vidū starp mākoņiem vietām izsprauksies saule. Trešdien lielāko dienas daļu būtiski nokrišņi nav gaidāmi, taču vakarpusē Latviju no dienvidiem sasniegs jauna nokrišņu zona, kas visā valstī nesīs lietu, kura ietekmē pirmīt izveidojusies sniega sega strauji kusīs.

Ceturtdien vējš atkal kļūs stiprāks, taču tuvākam vakaram gan lietus, gan arī vēja brāzmas pakāpeniski mitēsies. Ja nakts uz trešdienu būs auksta, vietām gaisa atdziestot līdz pat -5 grādiem, tad dienā pamazām sāks ieplūst siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra nedēļas vidū lielākoties būs +3, +8 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laika apstākļi kļūs labvēlīgāki - nokrišņu būs mazāk un arī vējš nepūtīs tik stipri. Gaisa temperatūra kā nakts, tā arī dienas laikā būs augstāka - brīvdienās termometra stabiņš dažviet varētu pakāpties pat virs +15 grādu atzīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas