Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Valsts prezidents: Baltijas valstu un ASV stratēģiskā sadarbība ir nemainīgi spēcīga

Baltijas valstu un ASV sadarbība ir nemainīgi spēcīga, sestdien pēc Baltijas valstu prezidentu un ASV viceprezidenta Maika Pensa tikšanās uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Sarunas laikā, kas notika starptautiskās Minhenes drošības konferences ietvaros, tika apspriesta Baltijas valstu un ASV stratēģiskā sadarbība drošības un aizsardzības jomā, NATO Varšavas samita lēmumu ieviešana, aizsardzības finansējuma pieaugums Baltijas valstīs, kā arī sadarbība cīņā pret globālo terorismu, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

“Valsts drošības un aizsardzības jautājumi ir būtiska Latvijas prioritāte. Palielinot valsts budžeta finansējumu valsts aizsardzībai, nākamajā gadā tas sasniegs 2% no IKP atbilstoši saistībām NATO,” sarunas gaitā teica Vējonis.

Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija nodrošinās visu nepieciešamo NATO spēku uzņemšanai, īstenojot Alianses samitā Varšavā pieņemto lēmumu par sabiedroto klātbūtnes pastiprināšanu Baltijas valstīs un Polijā.

“Varam būt gandarīti par ASV gatavību padziļināt sadarbību ar Baltijas valstīm plašākā drošības izpratnē, ietverot zemes, gaisa un jūras telpas aizsardzību, robežu drošību, kiberdrošību, enerģētisko drošību un noturību pret dažādiem apdraudējumiem un stiprinot mūsu institūciju gatavību koordinētai un efektīvai rīcībai šajās jomās gan nacionālā, gan reģionālā līmenī,” pauda Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka būtiska ir Latvijas apņemšanās dot arī savu ieguldījumu globālajā cīņā pret terorismu, sniedzot humāno palīdzību un apmācot drošības spēkus Irākā un Afganistānā.

ASV viceprezidents Maikls Penss apliecināja, ka ASV stingri atbalsta NATO un tās atbalsts Aliansei būs skaidrs un nelokāms.

“Mūs vieno kopīgas vērtības – brīvība, demokrātija, likuma vara un taisnīgums. Nevaram iedomāties labākus sabiedrotos kā Baltijas valstis,” teica Penss.

ASV viceprezidents augstu novērtēja, ka visas Baltijas valstis vai nu jau ir palielinājušas, vai apņēmušās tuvākajā laikā palielināt savus izdevumus aizsardzībai līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Penss arī apliecināja jaunās ASV administrācijas uzskatu, ka Krievijai ir jāpilda savas starptautiskās saistības un jāievēro Minskas vienošanās.


 

 

Top komentāri

Lacplesis
L
Lai Latvija varetu izpildit NATO saistibas un maksat budzeta 2% tad Latvijas debilajiem, alkatigajiem, zagligajiem, rijigajiem politikiem, prezidentiem, teputatiem, ministriem, ieredniem ir jasamazina lielas algas, privlegijas kadas sie sevi ir pieskirusi, prezidentiem ir japrekina pensija no iemaksatas nodoklu summas, prezidenti ir jaizmet no valsts dargajiem dzivokliem, lai pasi rupejas par saviem sadzives apstakliem, ir janonem miesassargi, sulaini, valsts dargas automasinas, visas privlegijas kads sie neliesi bauda apzogt Latvijas iedzivotajus, kuriem ir iedalitas niecigas ubagu pensijas 100 - 300 eiro/menesi par muza darbu ar 30,40, 50 ...darba gadiem. Latvijas lielakais ienaidnieks ir sie rijigie, egoistiskie, slinkie prezidenti, ministri, ieredni kuru vadiba Latvijas valsts ir 26 gadu laika izlaupita un bankrota iegrusta, latviesu tauta apzagta un pazemota, simtiem tukstosi emigracija ir izdziti, lai tikai valdosa klike varetu netrauceti laupit un apmierinat savu rijibu.
Nekad vairs 1940. gads !
N
Nemaz nesapņojiet, vaņkas! Labāk sāciet savās sādžās godīgi strādāt.
Valdis
V
Kārtējais MELU Fufels, Valsts augstāko amatpersonu izpildījumā. Cilvēki bēg projām no Baltijas valstīm, jo nabadzība,korupcija,augsta līmeņa valsts izzagšana ir lielākā šo valstu pastāvēšanas vēsturē. Un nu jau atklāta Baltijas valstu OKUPĀCIJA kas tiek sgta no nodokļu maksātāju līdzekļie. Jo sauklis KRIEVI NĀK tiek zombēts 24/7.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē