Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas valdība nolēmusi nosūtīt pirmo dronu partiju Ukrainas atbalstam

Latvijas valdība otrdien nolēmusi nosūtīt pirmo dronu partiju Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā Ukrainas atbalstam, otrdien žurnālistiem apliecināja premjerministre Evika Siliņa (JV).

Ja pirms tam dronus sūtīja no sabiedrības ziedojumiem, tad Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā pirmā lielā partija tiek nosūtīta līdz ar šodienas valdības lēmumu.

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) norādīja, ka šis ir pirmais nozīmīgais pienesums no Latvijas puses šajā koalīcijā. Šajos iepirkumos tiek iesaistīta vietējā industrija, un minētais nozīmē, ka dronu koalīcija aktīvi uzņem apgriezienus Ukrainas atbalstīšanā.

Ukrainai nosūtāmie droni ir kvalitatīvi un pārbaudīti, piebilda ministrs.

14.februārī līdzās Latvijai nodomu vēstuli par dalību dronu koalīcijā parakstīja Ukraina, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija. 15.februārī koalīcijai pievienojās arī Lielbritānija un vēlāk par pievienošanos paziņojusi arī Kanāda.

Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Dronu koalīcijā esošo dalībvalstu ambīcija ir nodrošināt 1 miljonu dronu Ukrainas vajadzībām. Parakstot nodomu vēstuli, valstis apņemas ieguldīt resursus dronu ražošanai, veikt dronu un rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un karaspēka apmācību, un citu tehnisko risinājumu ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas