Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Urālas upē Orenburgā ūdens līmenis sasniedzis jaunu maksimumu

Ūdens līmenis Urālas upē Orenburgas pilsētā piektdien sasniedza jaunu rekordu, un plūdu dēļ Krievijā un Kazahstānā evakuēti desmitiem tūkstoši cilvēku, ziņo vietējās varasiestādes.

Urālas upē Orenburgā ūdens pacēlies 11,29 metrus virs normālā līmeņa, tādējādi par diviem metriem pārsniedzot kritisko līmeni, informē amatpersonas. Dažviet pilsētā virs brūnas ūdens masas redzami tikai māju jumti.

Vietējo varasiestāžu pārstāvis Sergejs Baļkins ziņu aģentūrai "RIA Novosti" teica, ka maksimālais ūdens līmenis Orenburgā tiks sasniegts piektdien vai sestdien. Līdz šim evakuēti vairāk nekā 10 700 no aptuveni 400 000 pilsētas iedzīvotāju. Applūdušas ap 11 700 māju.

Straujā gaisa temperatūras kāpuma dēļ kūst sniegs un ledus, kas kopā ar spēcīgām lietavām izraisījis vairāku upju pārplūšanu Krievijā un Kazahstānā.

Rietumsibīrijā Išimas upē ūdens līmenis ir sasniedzis bīstamu līmeni, ziņo Tjumeņas apgabala varasiestādes. Amatpersonas prognozē, ka Išimas un Tobolas upēs ūdens līmeņa maksimums tiks sasniegts 23.-25.aprīlī.

Arī Kurganas un Tomskas apgabalos evakuēti vairāku ciemu iedzīvotāju.

Kopumā lēsts, ka Krievijā un Kazahstānā plūdu dēļ mājas pametuši ap 100 000 cilvēku.

Varasiestādes ir paziņojušas, ka apstākļi Orskā, kas smagi cieta pēc dambja pārrāvuma, ir uzlabojušies un ūdens līmenis atkal samazinās.

Tiek ziņots, ka plūdu skarto pilsētu iedzīvotāji sašutumu par krīzes risinājumu ir pauduši dažās demonstrācijās, kas Krievijā pašreizējās valdības laikā ir retums.

Nav tiešas saiknes starp plūdiem un globālo sasilšanu, tomēr eksperti apgalvo, ka augstāka temperatūra visā pasaulē izraisīs spēcīgas lietusgāzes, kas ir vainojamas plūdu izraisīšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits