Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Netanjahu: pat vienošanās par pauzi karadarbībā neatcels operāciju Rafahā

Izraēlas Aizsardzības spēki iepazīstinājuši Izraēlas Kara kabinetu ar plāniem evakuēt civiliedzīvotājus no intensīvākās karadarbības lielākā apdraudējuma vietām Gazas joslā, atsaucoties uz Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu paziņoto, vēsta Deutsche Welle.

Nekādas sīkākas detaļas par plānu nav publiski zināmas, nav skaidrs, kur būs jādodas evakuētajiem civiliedzīvotājiem. Mediji atzīmē, ka paziņojums par iedzīvotāju evakuācijas plānu izskanējis vienlaikus ar B. Netanjahu apliecinājumu, ka, neskatoties uz plaši pasaulē izskanējušiem iebildumiem un brīdinājumiem Izraēlai, tuvākajā laikā varētu sākties Izraēlas armijas sauszemes operācija Rafahas pilsētā Gazas joslas dienvidos.

Izraēlas valdības pirmdienas paziņojums izskanējis laikā, kad no sarunām Parīzē par iespējamu uguns pārtraukšanu karā starp Izraēlu un palestīniešu islāmistu kaujinieku kustību Hamās atgriezušies Izraēlas izlūkošanas dienesta Mossad un iekšējās drošības dienesta Shin Bet vadītāji. Sarunās apspriests vienošanās projekts, kas paredz līdz pat sešas nedēļas ilgu pauzi karadarbībā, lai veiktu islāmistu sagrābto ķīlnieku apmaiņu pret Izraēlas cietumos esošajiem palestīniešiem. Vienošanās projekts tagad esot iesniegts Hamās vadībai, kas vēl nav to publiski komentējusi. Paredzams, ka tuvākajās dienās Izraēlas delegācija dosies uz Kataru, kur paredzētas tālākās sarunas, vēsta Al Jazeera.

B. Netanjahu intervijā televīzijai CBS norādījis, ka vienošanās par karadarbības pauzi joprojām tiekot apspriesta, taču Hamās prasības esot "kā no citas planētas".

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka vienošanās par pauzi karadarbībā ķīlnieku un cietumnieku apmaiņai tikai novilcinās plānoto operāciju Rafahā, nevis atcels to. "Ja mēs panāksim vienošanos, tā [sauszemes militārā operācija Rafahā] tiks atlikta, taču tā notiks. Ja nebūs vienošanās, tā notiks jebkurā gadījumā. Tas ir jāizdara. Tāpēc, ka pilnīga uzvara ir mūsu mērķis, un pilnīga uzvara atrodas sasniedzamā attālumā. Tā neprasīs mēnešus, bet nedēļas pēc operācijas sākšanas," intervijā teica Izraēlas premjerministrs.

Izraēla ir paziņojusi, ka Rafahā patvērušies 24 Hamās kaujinieku bataljoni, vēsta The Telegraph.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits