Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Buks neatmet cerību par LOK un LSFP apvienošanu tuvākā vai tālākā nākotnē

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks cerēja, ka Latvijas sporta sabiedrība ir gatava pārmaiņām, kas ietvertu LOK un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanos, tomēr viņš neatmet cerību procesam tomēr notikt "tuvākā vai tālākā nākotnē", sarunā ar žurnālistiem norādīja Buks.

LOK Ģenerālajā asamblejā trešdien tika nobalsots pret izmaiņām statūtos un reorganizāciju, kas ļautu apvienoties ar LSFP.

Lai LOK varētu pārņemt visas LSFP saistības, tās statūtos būtu nepieciešams apstiprināt izmaiņas ne tikai biedru sarakstā un statusos, bet arī to tiesībās. No 99 delegātiem par izmaiņām statūtos nobalsoja 39, bet pret bija 60. Savukārt par reorganizāciju tika atdotas 35 balsis, pret - 60, bet viens biļetens bija nederīgs.

"Nezinu, vai tas bija pārsteigums, bet biju domājis un cerējis, ka sporta sabiedrība ir vairāk nobriedusi un gatava mainīties, lai paliktu spēcīgāka. Acīmredzot vairākums diemžēl to nevēlas," secināja Buks.

LOK prezidents norādīja, ka, lai gan no LOK puses tika paveikts liels darba apjoms, lai pārliecinātu LOK biedrus par apvienošanās nepieciešamību, tas nav bijis pietiekami.

"Es tiešām ticēju, ka mēs bijām izdarījuši milzīgu darbu, tiekoties gan ar individuālajiem biedriem, gan tiekoties četrus garus vakarus, kuros mēs skaidrojām visas reorganizācijas un apvienošanās būtību. Tāds ir rezultāts, cilvēku izvēle, un tāda ir demokrātija," viņš teica.

Buks skaidroja, ka pēc LOK biedru balsojuma Ģenerālajā asamblejā ne tikai tiks analizēts paveiktais, bet darbs pie apvienošanās turpināsies, lai tuvākā vai tālākā nākotnē tas tomēr tiktu paveikts.

"Noteikti kaut kāda analīze tiks veikta, un nekad nevajag mest plinti krūmos. Ir jāturpina strādāt, un, ja esam ieguldījuši jau 20 gadus, tad ieguldīsim vēl kādu laiku, lai šis process noritētu. Ļoti ceru, ka tie nebūs nākamie 20 gadi. Ceru, ka to var izdarīt daudz ātrākā laika nogrieznī," stāstīja Buks.

Buks kļuva par LOK prezidentu pagājušajā vasarā, kad tika ievēlēts amatā ārkārtas Ģenerālajā asamblejā, un viens no viņa mērķiem bija panākt LOK un LSFP apvienošanos.

"Gribēju izdarīt tiešām labu un paliekošu darbu, kas vairotu visas sporta nozares jaudīgumu un vienotību. Diemžēl šoreiz tas neizdevās. Tas, ko noteikti gribētu vēl paveikt, ir, lai nākamās izpildkomitejas un prezidenta vēlēšanas būtu absolūti caurspīdīgas un biedri varētu izvēlēties labāko no kandidātiem. Tas ir viens no pamatuzdevumiem," izcēla LOK prezidents.

Tāpat Buks piebilda, ka LOK jāturpina darbs gan ar lielajām, gan mazajām sporta federācijām, lai kliedētu šaubas un pārliecinātu visu federāciju pārstāvjus par ieguvumiem, kas būtu abām organizācijām apvienojoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi