Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šveices un Somijas florbolisti sasniedz PČ pusfinālu

Šveices vīriešu florbola izlase piektdien Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 6:2 (1:0, 3:0, 3:2) pieveica Norvēģiju, savukārt Somijas vīriešu florbola izlase ceturtdaļfināla mačā ar 7:0 (1:0, 4:0, 2:0) apspēlēja Dāniju. Abas komandas nodrošinājušas vietu pusfinālā.

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka Somija sestdien pusfinālā tiksies ar Čehiju, bet pašreizējā pasaules čempione Zviedrija spēkosies ar Šveici.

Pasaules čempionāta noslēdzošajā ceturtdaļfināla spēlē starp Somiju un Dāniju pirmajā trešdaļā vēl aizritēja līdzvērtīga cīņa, bet rezultātu jau pēc trim spēlētām minūtē atklāja Peters Kontilainens. Cīņas turpinājumā vārti netika gūti ilgu laiku, līdz 28.minūtē izcēlās Ēmeli Salins, bet līdz pārtraukumam somi izcēlās vēl trīs reizes. Divas no šīm bumbiņām dāņu vārtos raidīja Kontilainens, tādējādi noformējot sev "hat-trick".

Noslēdzošajā periodā somi guva vēl divus bezatbildes vārtus, tiekot pie graujoša panākuma un vietas pusfinālā.

Iepriekš Dānija astotdaļfinālā pēcspēles metienu sērijā ar 6:5 pārspēja šī pasaules čempionāta saimnieci Latviju.

Somijas florbola izlase savā vēsturē pasaules čempionātos uzvarējusi divas reizes - 2008. un 2010.gadā, kamēr iepriekšējos divos turnīros finālā zaudēts niknākajiem konkurentiem zviedriem. Tiesa, Somija katrā no desmit pasaules čempionātiem izcīnījusi medaļas.

Savukārt valstsvienības labā divus vārtus šajā mačā iemeta Manuels Engels.

Lai gan mača rezultātu 11.minūtē atklāja pasaules čempionātu visu laiku rezultatīvākais florbolists Matīass Hofbauers no Šveices, titulētā izlase pēc tam ilgu laiku nespēja iesākto turpināt. Tomēr tai lieliska padevās otrā trešdaļa, kad izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus, bet noslēdzošajā periodā šveicieši panāca jau 6:0. Lai gan norvēģi īsā laikā divus vārtus atguva, šī mača liktenis tik un tā bija jau izšķirts.

Zīmīgi, ka Hofbauers par visu laiku rezultatīvāko pasaules čempionātu spēlētāju kļuvis meistarsacīkstēs Rīgā. Viņš savu vārdu vēsturē ierakstīja otrdien, kad pēc uzvaras pār Vāciju (11:3) šveicietis apsteidza Norvēģijas florbola leģendu Villiju Fauskangeru, kurš planētas meistarsacīkstēs karjeras laikā guva 88 rezultativitātes punktus.

Šveices florbolisti šī pasaules čempionāta pusfinālā spēkosies ar pašreizējo pasaules čempioni Zviedriju. Vēlāk piektdien savu pretinieci pusfinālā uzzinās arī Čehija, kad savstarpēju maču aizvadīs Somija un Dānija, kas astotdaļfinālā pieveica mājinieci Latviju.

Lai arī Šveice pasaules čempionāta pusfinālu sasnieguši jau desmito reizi pēc kārtas, triumfēt planētas meistarsacīkstēs tai nav izdevies.

Tāpat piektdien kļuva zināms, ka 11.vietu šajā pasaules čempionātā ieguva ASV, kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Kanādu, nodrošinot ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules spēlēm.

Savukārt 13.vietu šajā pasaules čempionātā ieguvusi Polijas izlase, kas ar 5:4 (2:0, 1:2, 2:2) pieveica Taizemi, kamēr 15.pozīcija tika Austrālijai, kas ar 9:3 (1:1, 3:1, 5:1) pārspēja Singapūru.

Tikmēr Latvijas izlasi sestdien plkst.19.30 "Arēnā Rīga" gaida cīņa par devīto vietu.

Latvijas izlase savās mājās notiekošo čempionātu aizvadījusi ļoti neveiksmīgi - palika savas apakšgrupas pēdējā vietā un trešdien astotdaļfinālā ar 5:6 sensacionāli piekāpās Dānijai, ārpus sacensību pirmā astotnieka paliekot pirmoreiz kopš 1996.gadā notikušajām pirmajām pasaules meistarsacīkstēm.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi