Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bļugers ar rezultatīvu piespēli palīdz Canucks uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras Canucks izcīnīt uzvaru pār Nešvilas Predators.

"Canucks" savā laukumā uzvarēja ar 4:2 (0:1, 1:1, 3:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Bļugers ar rezultatīvu piespēli izcēlās mača 59.minūtē, kad palīdzēja Dakotam Džošua ar metienu tukšos vārtos panākt beigu rezultātu 4:2.

Kopumā latviešu uzbrucējs uz ledus bija 13 minūtes un 22 sekundes, no kurām trīs minūtes un astoņas sekundes spēlēja mazākumā. Tāpat Bļugers nopelnīja divas soda minūtes, kuru laikā tika zaudēti otrie vārti, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Abu komandu rīcībā esošie trešie vārtsargi - latvieši Gustavs Dāvis Grigals no "Predators" un Artūrs Šilovs no "Canucks" - pieteikumā nebija.

Uzvarētāju rindās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcelās Džošua, vēl pa vārtiem guva Piuss Suters un Elīass Lindholms, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Kvins Hjūzs.

"Predators" sastāvā precīzi metieni padevās Džeisonam Zakeram un Raeinam O'Railijam.

Sērijas otrais mačs tiks aizvadīts 23.aprīlī Vankūverā, bet nākamās divas spēles 26. un 28.aprīlī notiks Nešvilā. Sērijai turpinoties pēc četriem mačiem, pārējās cīņas iecerētas 30.aprīlī Vankūverā, 3.maijā Nešvilā un 5.maijā Vankūverā.

Nākamajā kārtā pretī stāsies Edmontonas "Oilers" un Losandželosas "Kings" pāra uzvarētāja. 

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Tikmēr Latvijas aizsargam Uvim Jānim Balinskim paliekot ārpus pieteikuma, Floridas "Panthers" komanda svētdien izcīnīja uzvaru Stenlija kausa izcīņas pirmajā spēlē.

"Patnhers" Austrumu konferences ceturtdaļfināla ievadā mājās ar 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) uzveica Tampabejas "Lightning" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

Mača septītajā minūtē Sems Reinhārts vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca 1:0 mājinieku labā, bet četras minūtes pirms došanās pārtraukumā pretī vārtiem precīzu metienu izdarīja Brendons Hagels - 1:1. Neizšķirts uz tablo saglabājās līdz trešā perioda pirmajai minūtei, kurā Kārters Verhēge vairākumā pie vārtiem pielika nūju un ievirzīja ripu mērķī - 2:1 "Panthers" labā.

Divas minūtes un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Metjū Tkečaks meta ripu tukšos vārtos un nostiprināja "Panthers" komandai vadību, bet deviņas sekundes pirms beigu signāla Stīvens Stemkoss realizēja vairākumu un panāca 2:3.

Sergejs Bobrovskis "Panthers" vārtos atvairīja 17 no 19 metieniem, bet otros vārtos Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 25 no 27 raidījumiem.

Sērijas otrā spēle notiks 23.aprīlī, trešā un ceturtā Tampā 25. un 27. aprīlī. Ja sērijā būs nepieciešamas vairāk nekā četras spēles, nākamie mači paredzēti 29.aprīlī "Panthers" laukumā, 1.maijā "Lightning" mājās un 4.maijā "Panthers" arēnā. 

Konferences pusfinālā būs tikšanās ar Bostonas "Bruins" un Toronto "Maple Leafs" pāra uzvarētāju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi