Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz māla rūgta ceļamaize izlases spēlēm

Favorītes statusu turnīros uz māla seguma kortā neizdevās apliecināt Latvijas dāmu tenisa otrajai raketei Darjai Semeņistajai, kura neizmantoja iespēju skaļāk pieklauvēt pie pasaules ranga pirmā simtnieka durvīm.

Jau nākamnedēļ viņai būs jākļūst par izlases līderes Aļonas Ostapenko galveno balstu valstsvienību cīņās par Billijas Džīnas Kingas kausu Eiroāfrikas zonā. 

21 gadu vecā Semeņistaja pēdējā gada laikā sevi pieteikusi kā pretendenti uz iekļūšanu pasaules tenisa elitē, un februārī izcīnītais Mumbajas WTA 125 sērijas turnīra tituls viņai ļāva pietuvoties ranga pirmajam simtniekam. Vēlāk gan Amerikas turnejā neizdevās spert nākamo soli uz priekšu, jo pēc Ostinā sasniegtās otrās kārtas Latvijas tenisiste nepārvarēja kvalifikāciju ne Indianvelsas, ne Čārlstonas, ne Maiami turnīrā. Atgriezusies Eiropā, viņa māla laukumu sezonu atklāja Antaljā, kur bija izlikta ar otro numuru WTA 125 sērijas sacensībās. Tiesa, otrajā kārtā ar 0-6, 3-6 nācās atzīt francūzietes Karolas Monē pārākumu.

Šonedēļ līdzīga mēroga turnīrā Spānijā Semeņistaja bija izlikta ar astoto numuru, taču otrdien jau pirmajā kārtā piedzīvoja vilšanos pret serbieti Olgu Daniloviču, neizmantojot nevienu no sešām breikbumbām. 

Vadošajām tenisistēm neveiksmīgā Amerikas turneja ar piesardzību liek gaidīt nākamnedēļ Portugālē paredzētās spēles Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā. Lai gan Ostapenko saglabājusi vietu ranga desmitniekā, prestižajos Indianvelsas un Maiami turnīros viņa izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Vēl viens trieciens Latvijas komandai bija pieredzējušās Anastasijas Sevastovas gūtais ceļgala krustenisko saišu savainojums pēc daudzsološās atgriešanās kortā jaunās māmiņas statusā. Eiroāfrikas zonas spēlēm bez Ostapeno un Semeņistajas pieteiktas arī Daniela Vismane, kā arī rangā neesošās Beatrise Zeltiņa un Adelīna Lačinova. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi