Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Martins Dukurs: Esmu noilgojies pēc sacensībām

Pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs ir noilgojies pēc sacensībām, tāpēc gaida jaunās Pasaules kausa sezonas sākumu, žurnālistiem sacīja latviešu sportists.

Gaidāmajā sezonā pirmie divi Pasaules kausa posmi decembra sākumā tiks aizvadīti Ziemeļamerikas trasēs Vistlerā un Leikplesidā, bet jau novembra sākumā Siguldā notiks šīs sezonas Eiropas kausa pirmais posms.

"Šobrīd intensīvi testēju jaunās kamanas, kas rāda diezgan normālus rezultātus, bet pagaidām ir jāpiepūlas, lai izbrauktu optimālās līnijas. Ceru kamanas ņemt arī uz pirmajiem sezonas posmiem," izteicās Dukurs. "Tā kā šī ir pirmsolimpiskā sezona, gribas izdarīt visu, lai saprastu, kuras ir īstās kamanas. Pēc tam jau testēšu slieces."

Titulētais latviešu sportists arī atklāja, ka starpsezonā ar sliecēm noticis kāds negaidīts un nepatīkams pavērsiens.

"Pasūtījām diezgan lielu apjomu slieču, arī olimpiskajam gadam, bet kompānija Šveicē tās sabojāja. No 100 pāriem 90 ir tikpat kā nelietojami. Šobrīd no viņiem mēģinām piedzīt zaudējumus, kas nedaudz atmetis atpakaļ un nobremzējis testus," atzina Dukurs.

Šobrīd Dukurs lielāko darba apjomu velta kamanu vadīšanai, jo viņam sezonas sākumā vienmēr bijušas problēmas "piebraukt" kamanas. Savukārt starpsezonā Latvijas komandu atstāja šveiciešu speciālists Matīass Bīdermans, kurš turpmāk trenēs Šveices izlasi. Šī ārzemju trenera vietā stājies kādreizējais Latvijas izlases bobslejists Rodžers Lodziņš.

"Lai gan ir jauns treneris, treniņos nekas īpaši nav mainījies. Tas vairāk attiecināms uz pašu fizisko sagatavotību un iekšējo sajūtu, cik lielu slodzi katram prasās. Tomasam [Dukuram] viss aiziet ātrāk, tāpēc pirms sezonas viņš brauc mazāk un trenējas fiziski. Es tai laikā izlaižu kādu fizisko treniņu un braucu pa trasi," pauda Dukurs. "Vai treneru kolektīvs ar šveicieša aiziešanu kaut ko ir zaudējis, varbūt būs jūtams sezonas gaitā. Ceru, ka nekā tāda nebūs, jo arī bez viņa ir pietiekami labi treneri."

"Ar sportisko apetīti man viss ir kārtībā. Esmu pilnīgi motivēts. Gaidu sacensības, sešus mēnešus pēc tām esmu noilgojies. No vienas puses, sacīkstes ir nogurdinošas, taču, no otras puses, man pietrūkst azarta un cīņas. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc to daru. Ne tikai tāpēc, lai dzītos pakaļ medaļām, jo man ir nepieciešams viss process. Tas ir dzīves stils," uzsvēra skeletonists.

Dukurs norādīja, ka arī viņa pēdējo gadu galvenie konkurenti no Krievijas un Dienvidkorejas gatavojas diezgan intensīvi.

"Dienvidkorejas un Krievijas sportisti diezgan ātri bija atvēruši ledus estakādi. Visi strādā diezgan smagi. Krievijā, Vācijā un Dienvidkorejā notikusi paaudžu maiņa, un šīm izlasēm ir jauni un perspektīvi braucēji, kuriem ir tikai jāstrādā. Viņi paliks tikai labāki, tāpēc nevar cerēt, ka viss paliks pa vecam. Jāmēģina attīstīties arī pašiem," kaujiniecisks bija Dukurs.

Šajā nedēļā 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu bobsleja, skeletona un kamaniņu trasē notiks tās iemēģināšana, kurā piedalīsies arī Dukurs.

"Laikapstākļi ir silti - gaisa temperatūra pa dienu ir teju 20 grādi pēc Celsija. Ceru, ka, izmēģinot trasi, man nebūs lielas vilšanās. Pie tik augstas temperatūras kamanas ir par 15-20 kilometriem stundā lēnākas nekā parasti, tas ļoti maina līnijas un braukšanu. Ceru, ka uz to laiku paliks vēsāks," izteicās Dukurs. "Uz turieni aizsūtīju treniņu ekipējumu, jo galvenais uzdevums ir sajust trasi, treniņlaikus var man pat nerādīt."

Iepriekšējā sezonā Martins Dukurs kļuva par septiņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, uzvarot arī Eiropas un pasaules čempionātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi