Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Dubaijā izrāda interesi par MiCA licences iegūšanu Latvijā

Ar vairāk kā 10 Latvijas uzņēmumu dalību un pirmā Latvijas valsts stenda prezentāciju Dubaijā noslēgusies prestižā WEB 3.0. un blokķēdes tehnoloģiju konference Token2049. Šī bija pirmā starptautiskā WEB 3.0. konference, kurā Latvija prezentēja savu piedāvājumu ārzemju uzņēmumu piesaistīšanai.

Konferences laikā par Latvijas piedāvājumu interesi izrādīja vairāk nekā 100 WEB 3.0. nozares uzņēmumu pārstāvji, kuriem bija iespēja klātienē uzdot jautājumus Latvijas delegācijas pārstāvjiem. Visbiežāk interesi izrādīja uzņēmumi no Šveices, Rumānijas, Turcijas, AAE, Indijas, Lielbritānijas un Čehijas.

Pasākumu klātienē apmeklēja vairāk kā 10 Latvijas uzņēmumu pārstāvji. Novērojumi konferences laikā liecina, ka Latvijas valsts stends bija vienīgais valsts stends, kas tapis, publiskajam sektoram sadarbojoties ar vietējiem nozares profesionāļiem.

“Visbiežāk interese par Latviju ir aktuāla, jo uzņēmumi aktīvi meklē iespējas Eiropas Savienības kriptoaktīvu jeb MiCA licences iegūšanai un līdz ar to arī valsti, kurā reģistrēt savu darbību, lai vēlāk darbotos ES tirgū. Potenciālo uzņēmumu rindās izdevās labas sarunas ar dažādu biržu pārstāvjiem, kriptoaktīvu brokeriem, maksājumu iestādēm un citiem finanšu tehnoloģiju pakalpojumu sniedzējiem. Paldies Ekonomikas ministrijai un LIAA par sadarbību pirmā Latvijas stenda izveidošanā,” tā Latvijas Blokķēdes attīstības asociācijas valdes loceklis Mārtiņš Puķe.

“Token2049” ir viena no blokķēdes un WEB 3.0. nozares populārākajām konferencēm, kas no 18. līdz 19. aprīlim norisinājās Dubaijā. Pasākumu ierasti apmeklē vairāk nekā 20 000 apmeklētāju un tajā piedalās aptuveni 5000 uzņēmumu no visas pasaules.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses