Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Kopš hibrīduzbrukuma, ko 2021.gada novembrī Baltkrievija izvērsa pret Latviju, Poliju un Lietuvu, mēs visi zinām, kā Putins un viņa sabiedrotie padarījuši migrantus par instrumentu, lai pārbaudītu mūsu aizsardzību un mēģinātu mūs destabilizēt,"  žurnālistiem norādīja EK prezidente. "Tagad Putins fokusējas uz Somiju."

"Krievijas hibrīduzbrukums, "bez šaubām, ir atbilde uz jūsu stingro atbalstu Ukrainai un pievienošanos NATO", atzina EK prezidente.

Somija slēdza savu 1340 kilometrus garo sauszemes robežu ar Krieviju pagājušā gada decembrī, kad pāri robežai kopš septembra bija ieradušies aptuveni 1300 nelegālo imigrantu bez atbilstošiem dokumentiem vai vīzām. Tas bija neierasti liels skaits nelegālo imigrantu.

Helsinki apsūdz Maskavu, ka tā sekmē nelegālo imigrantu masveida došanos uz Somiju, un valdība norādījusi, ka nekas neliecina, ka Maskava to pārtrauks.

Somijas robeža ir Eiropas Savienības (ES) ārējā robeža ziemeļos, un Somija veido nozīmīgu NATO ziemeļaustrumu flanga daļu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē