Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kafijas automāti – izvēlies sev labāko

Mana rīta kafija! Ja esi starp tiem cilvēkiem, kas nevar iedomāties savu dienu bez gardas kafijas, tad turpini lasīt šo rakstu. Uzzināsi pāris ieteikumus, ko ņemt vērā, ja jau kādu laiku galvā briest doma par to, ka būtu pelnīti dzert nevis kafiju ar biezumiem, bet ar putiņām vai vienkārši labu espresso. Jā, kafijas automāti to var tavā labā paveikt viens un divi!

Kafijas automātu veidi

Lai saprastu, kāds aparāts derētu tieši tev, ir vērts papētīt funkcijas, kādas piedāvā dažāda veida kafijas automāti. Kafiju iespējams pagatavot dažādos veidos. Pēc tā arī iespējama kafijas aparātu klasifikācija.

Pupiņu kafijas automāti

Tikko svaigi maltas pupiņas sniedz baudījumu ne tikai garšas kārpiņām, bet arī deguna ožas receptoriem. Izšķir automātiskos un pusautomātiskos kafijas aparātus. Atšķirība ir kafijas pagatavošanas veidā.

Pusautomātiskie kafijas automāti

Šo kafijas automātu izmantošana prasa nelielu treniņu, kamēr tiek apgūtas pareizās prasmes, kā pagatavot kafiju. Tajos tiek izmantotas svaigi maltas pupiņas, kuras pašam gatavotājam ir jāievieto speciālā trauciņā. Caur to pēc tam zem spiediena iegūst kafiju.

Piemēram, salīdzinoši populāri ir Delimano kafijas automāti, kuru vairāki modeļi piedāvā papildus arī piena putošanas iespējas. Tajā ir iespējams pagatavot garšīgu espresso kafiju, bet karstā tvaika padeves krāns ļauj uzputot pienu vai uzkarsēt ūdeni tējai.

Automātiskie kafijas automāti

Ar šiem kafijas automātiem viss kafijas pagatavošanas process notiek automātiski. Nepieciešams tikai pieliet ūdeni un tvertnē iebērt kafijas pupiņas. Populārākie ir, piemēram, Nivona kafijas automāts un Philips kafijas automāti, kas piedāvā pilnībā automātiskos kafijas aparātus. Tie sniedz plašas iespējas izbaudīt dažādus dzērienus par salīdzinoši adekvātām cenām. 

Espresso kafijas automāts

Var būt gan pilnībā automātisks, kas cenas ziņā ir dārgāks, gan pusautomātisks tiem, kam patīk piedalīties pašā procesā kā īstai baristai.

Pupiņu kafijas automātu priekšrocības

Kad izlemts iegādāties kādu no šiem aparātiem, uzmanību jāpievērš tādiem rādītājiem kā ūdens sūkņa spiediens, kas ir atbildīgs par to, cik kvalitatīva būs kafija. Noskaidro, kāds ir kafijas dzirnaviņu materiāls. No tā būs atkarīgs l iekārtas ilgmūžīgums. Ērti, ja ir iespējams variēt ar kafijas padeves krāna augstuma līmeni, lai zem tā varat palikt apakšā gan lielu, gan mazu krūzīti. Apdomā, kuri ir iecienītākie dzērieni ikdienā un vai izvēlētais kafijas aparāts tos piedāvā pagatavot.

Kapsulu kafijas automāti

Papildus jau pieminētajiem ierastajiem pupiņu kafijas automātiem, pēdējos gados tirgū arvien populārāki kļūst kapsulu kafijas automāti. To izmantošana ir pavisam vienkārša, kā arī to kopšana ir salīdzinoši vienkārša.

Kafijas automāts ar kapsulām

Otra lielā grupa ir kafijas automāti, kuri šī gardā dzēriena pagatavošanā izmanto dažāda veida kapsulas. Kā viens no ļoti populāriem ir Dolce Gusto kafijas automāts. Ar to iespējams pagatavot visdažādākos kafijas dzērienus, kuru pagatavošana ir ļoti vienkārša un ērta. Atliek vien izvēlēties, kuras garšas kapsulas kārojas un uz priekšu. Kā vēl viens spēcīgs spēlētājs jāmin illy kafijas automāts. Tie iespējami gan kapsulu, gan pusautomātiskie aparāti. Te gan jāuzsver, ka šie kapsulu kafijas automāti atzīst tikai illy kafijas kapsulas.

Kapsulu kafijas automātu priekšrocības

Šie ir ļoti kompakti modeļi atšķirībā no automātiskajiem kafijas automātiem, kas izmanto pupiņas. Viegli apkopē, jo nekas īsti nav jātīra, vienīgais – kapsulu tvertne. Arī cena ir ļoti konkurētspējīga. Uzmanību jāpievērš kapsulām, jo tās ir dažāda vieda, kas pielāgotas konkrētam modelim. Rūpīgi izpēti, kas atbilst tieši tavām vajadzībām.

Atrodi sev piemērotāko kafijas automātu internetā

Ja nevari izlemt, kāda veida kafijas automāti būs piemērotākie, nesatraucies, varbūt pamēģini sākumā lietotu. Andelemandele.lv noteikti atradīsiet kādu alternatīvu par labām naudiņām, jo lietoti kafijas automāti vai pavisam mazlietoti ir atrodami visu laiku. Vajag tikai meklēt, lai atrastu savu pērli. Veiksmi pērļu medībās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei?

Plānojot ģimenes ceļojumu, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanu, lai ikviens ģimenes loceklis būtu pasargāts no negaidītiem notikumiem ceļojuma laikā. Ģimenēm, sevišķi tādām, kur...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti