Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepājas Simfoniskā orķestra vasaras koncertā izdejos ugunīgu flamenko

Karstasinīgo vasaras mūzikas programmu ar pasaulslaveno džezmeni Džūlianu Džozefu solista lomā, ko 12. jūlijā pulksten 19 Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos koncertdārzā Pūt, vējiņi!, papildinās slaveni flamenko dejotāji – Letīcija Domingesa un Manuels Bellido.

Flamenko mākslinieki Letīcija Domingesa (Letizia Domínguez) un Manuels Bellido (Manuel Bellido) ar savu temperamentīgo deju bagātinās krāšņo Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu, izdejojot kaislības spāņu mākslinieku Manuela de Faljas un Geronimo Himeneza mūzikā, kā arī Žorža Bizē slavenajā Karmenā.

Koncertā publika varēs baudīt Leonarda Bernstaina simfoniskās dejas no mūzikla Vestsaidas stāsts, kā arī leģendārā amerikāņu džeza komponista un pianista Džordža Gēršvina Rhapsody in Blue, ko Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos kopā ar britu džeza pianistu Džūlianu Džozefu.

Flamenko dejotāji klausītājus aizvedīs uz saulaino Spāniju. Spāņu mūzikas eksotika un eiropeiskā ietekme romantismā atspoguļosies slavenās Žorža Bizē operas Karmena fragmentos. Programmā skanēs arī darbi, ko radījuši andalūziešu komponisti: Manuela de Faljas spāņu deja no operas La Vida Breve, kā arī sarsuelas klasika – Geronimo Himeneza La Boda de Luis Alonso.

Letīcija Domingesa ir īsts flamenko dārgakmens. Dejot sākusi jau 3 gadu vecumā un kopš tā brīža viņas ceļš ir bijis pastāvīgs kāpums uz izcilību. 9 gadu vecumā viņa flamenko mākslā sāka izglītoties Seviļas Profesionālās dejas konservatorijā, kuru ar izciliem panākumiem absolvēja gadu pirms plānotā termiņa. Skolojusies pie izcilākajiem flamenko meistariem, tostarp tādām personībām kā Manolo Marins, Eva Jerbabuena, Angels Atienca, Izabela Bajona un Alīsija Markesa.

Savas karjeras laikā Letīcija Domingesa uzstājusies uz skatuvēm daudzviet Eiropā, Āfrikā, Tuvajos Austrumos un Āzijā. Viņas talantu publika baudījusi arī tādās ikoniskās flamenko vietās, kā slavenā Seviļas El Patio Sevillano.

Manuels Bellido savu aizraušanos ar flamenko uzsāka 5 gadu vecumā. Iedzimts talants, smags darbs daudzu gadu garumā un izcili skolotāji (Žoakins Grilo, Antonio Kanaless, Havjērs Latorres, el Mimbre, Antonio Reijess un Andrē Penja) ir atslēgas vārdi Manuela Bellido lieliskajai dejotāja karjerai.

Šis izcilais dejotājs ir uzstājies daudzviet pasaulē, tostarp Chaillot – Théâtre national de la Danse Francijā un Coliseu do Porto Portugālē, bet visbiežāk prestižajos Spānijas operteātros – Teatro de la Maestranza, Teatro Lope de Vega, Cartuja Center & FIBES Seviļā, Gran Teatro de Córdoba Andalūzijā, Teatro Alhambra Granadā, kā arī Madrides Teatro de la Zarzuela, Teatro de la Vaguada, Teatro Apolo, Teatro Conde Duque un Gran Vía.

Savu daudzpusību Bellido pierādījis, sadarbojoties ar tādiem ievērojamiem māksliniekiem kā Paco de Lucía mūziķu trio, Antonio Serrano, Diego Amador, Lola Greko un Franco Zeffirelli. Starptautisko karjeru šis pieprasītais mākslinieks patlaban turpina kā Granadas Flamenko baleta dejotājs, vēl nesen ar izrādēm viesojoties Taizemē un Filipīnās.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja