Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Liepājas teātrī top Dž.Dž.Džilindžera izrāde Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta

Liepājas teātrī režisora Dž.Dž.Džilindžera vadībā jau vairākus mēnešus notiek darbs pie iestudējuma Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta, kurš top pēc beļģu rakstnieces Karīnas Lambēras romāna ar tādu pašu nosaukumu, informēja teātra pārstāvji.

Izrādes dramatizējumu veidojis pats režisors. Iestudējums, kuram viņš devis žanrisko apzīmējumu – maiga ironija par sievietēm 2 daļās – pirmizrādi piedzīvos 16. martā.

Karīna Lambēra rakstniecībai pievērsās pirms 10 gadiem. Māja, kurā vīriešiem ieeja ir aizliegta ir viņas pirmais romāns, kas Beļģijā saņēma balvu kā labākā debijas grāmata. Viņas grāmatu varoņi ir vienkārši cilvēki, kurus pārsteidz kāds neierasts notikums, kas liek viņiem saņemties un pārbauda viņu spējas pārradīt sevi no jauna.

Šis ir stāsts par māju, kurā dzīvo Karaliene. Un šajā mājā laipni aicināta apmesties ikviena sieviete, kurai tas ir nepieciešams. Tikai ar vienu noteikumu – šajā mājā vīriešiem ieeja ir aizliegta. Tā nu viņas tur dzīvo – Simona, Rozālija un Džuzepīna – un katrai ir savs iemesls tur būt. Dzīve rit savu ierasto gaitu, līdz ierodas Džuljeta, liekot katrai no sievietēm uzdot sev jautājumu – vai dzīve bez mīlestības ir iespējama?

Izrādē piedalās Anete Berķe, Everita Pjata-Gertnere, Kintija Stūre, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Liepājas teātra aktieriem šajā iestudējumā pievienojusies arī Inga Alsiņa-Lasmane.

Iestudējuma radošajā komandā strādā arī režisora asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrāde iekļauta lielās zāles abonementā, šomēnes to iespējams noskatīties arī 17. un 23. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja