Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pumpurs: Policistu skaitu varētu samazināt vēl par 2000

Iespējams, ka Latvija nevar uzturēt daudzskaitlīgu policiju, tāpēc tai ir jākļūst mazākai, kvalitatīvākai un labāk atalgotai, līdz ar to no darba policijā varētu atbrīvot ap 2000 policistu, kas ļautu algas palielināt līdz pasaules un Eiropas līmenim - vidēji no 500 līdz 600 latiem mēnesī, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunkti" sacīja bijušais Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs.

Tam, ka jādiskutē par policistu skaita samazināšanu un atalgojuma paaugstināšanu, piekrīt arī Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs. Viņš uzsvēra, ka pēc jau iepriekš veiktiem auditiem, redzams, ka Latvijas policijā darbinieku skaits ir stipri virs vidējā Eiropā. Jau veikto reorganizāciju rezultātā policijā ir samazinātas ap 2000 štata vietu, bet "vēl ir šie resursi un potenciāls".

Pēc Velša teiktā, patlaban detalizēti un skrupulozi jāskatās uz konkrētās štata vietas nepieciešamību. Viņš pieļauj arī kādu policijas funkciju pārskatīšanu, atdodot to izpildi civilpersonām, tādējādi nebūtu jāmaksā par dienesta pakāpi un uzturnauda.

Velšs arī uzskata, ka policistu algu fonds ir jāiesaldē un to nevar pakārtot policistu skaitam, lai nepieciešamības gadījumā varētu paaugstināt atalgojumu tiem policistiem, kuri ir paveikuši ko ļoti nozīmīgu.

Policijas šefs atgādināja, ka Iekšlietu ministrijā jau ir izveidota darba grupa, lai meklētu jaunas formas šīs algu sistēmas uzlabošanai.

Pumpurs uzskata, ka nepareizs bijis lēmums vienādot algas policijā, jo katrā policijas struktūrvienībā ir atšķirīgs atbildības līmenis. Kādam policistam varbūt pat fiziski nav iespējams piestrādāt otrā darbā, kamēr cits viņa kolēģis ar tādu pašu algu to dara, kā piemēru minēja Pumpurs.

Algas ir jādiferencē un jāmaksā vairāk tiem, kuri nodarbojas ar smagu noziegumu izmeklēšanu, uzskata Pumpurs.

Kā otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" apliecināja Velšs, radikālas strukturālas reformas policijā nav plānotas, taču plānots izvērtēt un, nepieciešamības gadījumā, samazināt štata vietu skaitu, lai pārējiem policijas darbiniekiem varētu palielināt algas.

Labāk mazāk personāla, bet tas strādā labāk un efektīvāk, par to saņemot lielāku atalgojumu, sacīja Velšs un piebilda, ka jau tagad vairāki darbinieki esot pauduši gatavību strādāt vairāk, par to saņemot arī attiecīgi lielāku algu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas