Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Atbalsta alkohola tirgošanu sešas dienas nedēļā līdz plkst.20, bet svētdienās - par divām stundām īsāku laiku

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus - no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 18.

Saeimai par šiem grozījumiem vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.

Alkohola tirgošanas laika ierobežojumi nebūs tieši sasaistīti ar darba dienām, brīvdienām vai svētku dienām, jo tas sarežģītu regulējumu. Tas nozīmē, ka, piemēram, oficiālā brīvdienā, kas iekritīs darbadienā, alkoholu būs iespējams iegādāties līdz plkst.20.

Pašlaik alkohols mazumtirdzniecībā Latvijā ir pieejams visas nedēļas dienas no plkst.8 līdz 22.

Nolemts atbalstīt augstāk minēto pieeju, jo, kā iepriekš Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā skaidroja Saeimas Juridiskā biroja jurists, ja būtu izvēlēta citāda pieeja - ar darba dienu, brīvdienu un svētku dienu dalījumu -, tad būtu grūtāk atrast saskanīgu regulējumu, piemēram, saistībā ar pārceltajām darba dienām.

Likumā jau pašlaik noteikts, ka laika ierobežojumi neattiecas uz mazumtirdzniecības vietām, kurās alkoholiskie dzērieni tiek realizēti tikai izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas, kā arī beznodokļu tirdzniecības veikaliem.

Tāpat likumā tiks noteikts, ka attālināti jeb internetā iegādāto alkoholu atļauts piegādāt pircējam ne ātrāk kā pēc sešām stundām no pasūtīšanas brīža. Alkohola tirdzniecība ar distances līgumu tika ieviesta Covid-19 laikā.

Tāpat likumā paredzēts noteikt, ka alkoholiskos dzērienus ar absolūtā spirta daudzums virs 22 tilpumprocentiem aizliegts pārdot iepakojuma vienībā, kuras tilpums nepārsniedz 0,2 litrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas