Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sūna: Speciālistus policijā jāmeklē ar uguni

Plānu īstenošana apturēt policistu atvaļināšos no dienesta ir sākta pārāk vēlu, jo masveida aiziešanas sākās pirms gada, un patlaban augstas klases speciālistus policijā, kam ir 15 līdz 20 gadu pieredze, ir "jāmeklē ar uguni", portālam Diena.lv norādīja Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrības prezidents Agris Sūna.

Jau ziņots, ka jaunais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Zatlera Reformu partija) uzskata, ka viens no būtiskākajiem uzdevumiem šobrīd ir saglabāt Iekšlietu ministrijas budžetu iepriekšējā apjomā, pretējā gadījumā tas var novest pie situācijas, ka tiktu apdraudēta valsts drošību.

"Algas policijā ir sasniegušas kritisku robežu un pie nepārdomātiem paziņojumiem – par vairāku tūkstošu atlaišanu vai pensijas likuma izmaiņām, cilvēki jau tā neuzticas sistēmai un sākās ne jau masveida, bet liels pieaugums cilvēkiem, kuri atvaļinās no dienesta," teica ministrs. Pēc viņa teiktā, pašlaik policijā ir iespējas piemaksāt pie algas par labiem darba rādītājiem, kas esot apturējis cilvēku aizplūšanu.

"Šobrīd pieredzējis policists skaitās ar aptuveni piecu gadu darba pieredzi. Savu labo darbu jau iepriekšējie ministri ir paveikuši. Šobrīd ir jādomā, kā viņus atgriezt atpakaļ," skaidroja A.Sūna. Viņš pauda viedokli, ka patlaban "vairs nav nekā motivējoša, izņemot iespēju priekšlaicīgi pensionēties".

"Policijā nav cilvēka cienīgs atalgojums un darba apstākļi," piebilda Latvijas Apvienotās Policistu arodbiedrības prezidents.

A.Sūnam piekrīt Latvijas iekšlietu Arodbiedrības pārstāvis Ilgvars Priedītis: "Situācija policijā ir tiešām kritiska. Daudzi cilvēki kaut kur piestrādā, bet tā nav izeja. Nedrīkstētu pieļaut, ka kaut kur iet piepelnīties, bet, ja nevar izvilkt, tad tas ir skumji".

Viņaprāt, iekšlietu sistēmas darbinieki nav apmierināti ne ar atalgojumu, ne darba apstākļiem un daudziem iestājusies vienaldzība.

"Arī sabiedriskās drošības padomes sēdēs šie jautājumi netiek celti. Par to netiek runāts. Situācija nozarē ir kritiska, jo darbinieki nestrādā ar degsmi," piebilda I.Priedītis. 

Viņš apgalvoja, ka patlaban policijai trūkst aptuveni 700 darbinieku, taču cilvēki dodas prom no valsts. "Bet ir taču bezdarbs, cilvēki brauc prom, tad rodas jautājums, kāpēc?" retoriski jautāja I.Priedītis.

Latvijas iekšlietu Arodbiedrības pārstāvis arī atklāja, ka policistiem neesot "tiesiskās paļāvības, viņiem galvenais ir nostrādāt 20 gadus, lai varētu iet priekšlaicīgā pensijā". I.Priedītis arī norādīja, ka ļoti daudzi iekšlietu sistēmas darbinieki strādā apsardzes firmās, lai "izdzīvotu". Latvijas iekšlietu Arodbiedrības pārstāvis bija kritisks – viņaprāt, varētu būt vēl viens masveida policistu aiziešanas vilnis.

"Cilvēki man teikuši, ja mani izmetīs no policijas, tad vismaz būs iespēja atrast labāk apmaksātu darbu. Iestādē, kas nodrošina valsts iekšējo drošību, tā nedrīkst būt. Jautājums, kurā brīdī lūzīs vadzis? Ja strādā uz nepatikas robežas, tad tas ir nopietni," uzsvēra I.Priedītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas