Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas desantkuģis Jamal guvis nopietnus bojājumus

Ukrainas raķešu triecienā okupētajā Krimā sestdienas trāpīts Krievijas lielajam desantkuģi Jamal, kas guvis "kritiskus" bojājumus, apstiprinājusi Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Uzbrukumā bojāts arī krievu lielais desantkuģis "Azov" un izlūkošanas kuģis "Ivan Hurs", ziņo "Telegram" kanāls "Astra", atsaucoties uz saviem avotiem.

"Astra" vēsta, ka naktī no 23. uz 24.martu uz Sevastopoli tika izšautas 18 raķetes, no kurām krieviem izdevās notriekt 11. Izlūkošanas kuģim trāpījušas uzreiz divas raķetes. Informācija par cietušajiem nav.

Saskaņā ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes ziņoto raķešu trieciens bija vērsts pret Krievijas Melnās jūras flotes 13.kuģu remonta rūpnīcu Sevastopolē, kur cita starpā bija pietauvots desantkuģis "Jamal"."

Saskaņā ar Ukrainas militārā izlūkdienesta sniegto informāciju "Jamal" nodarīto bojājumu raksturs ir kritisks: augšējā klājā izsists caurums, kā dēļ kuģis ir nosvēries uz labo pusi, un krievi nepārtraukti no kuģa sūknē ūdeni.

"Jamal" tika nodots ekspluatācijā 1988.gadā. Šī projekta kuģi ir Krievijas desanta flotes mugurkauls. Plašsaziņas līdzekļi vēstījuši, ka "Jamal" 2014.gadā piedalījās Krimas ieņemšanas operācijā, bet no 2017. līdz 2023.gadam atradās remontā.

Krievijas izlūkošanas kuģis "Ivan Hurs" tika bojāts arī 2023.gada maijā. To vairākas stundas vajāja Ukrainas virszemes bezpilota lidaparāti "Magura". Tajā laikā Krievijas izlūkošanas kuģis veica uzdevumu 120 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Bosfora šauruma.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija secinājusi, ka kara rezultātā Krievijas Melnās jūras flote ir zaudējusi "funkcionālo aktivitāti". Saskaņā ar militāro analītiķu aprēķiniem krieviem Melnajā jūrā ir palikuši tikai septiņi lieli desantkuģi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits