Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz mistikas pilnu Aspazijas dzimšanas dienu aicina Raiņa un Aspazijas vasarnīca

Svinot Aspazijas 159. dzimšanas dienu, Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, 15. martā no plkst. 17.00 līdz 19.00 aicina uz multimediāli teatrālu vakaru Aspazijas mistiskā stunda, kurā varēs caur skaņām, smaržām, gaismām un nojausmām "satikties" ar Aspaziju.

16. martā svinama Aspazijas 159. jubileja, un, iesākot 160. jubilejas gadu, Raiņa un Aspazijas vasarnīcā notiks Aspazijas mistiskā stunda, kurā vienmēr tradicionālie muzeja rituāli mainīsies. Muzeja nostūri un telpas pildīsies ar skaņām un smaržām, kas atgādinās par Aspaziju. Dzejnieces vārsmas caur ekrānu izskanēs Kauguru jauniešu teātra Eksperiments dalībnieku balsīs, savukārt ar teatrāli komisku sveicienu uzstāsies Jelgavas Studentu teātra bijušie dalībnieki.

Viena no vakara intriģējošākajām daļām – performance Aspazijas Taro, kuru izpildīs performanču māksliniece Sanita Duka. Tajā apmeklētājiem būs iespējams “uzzināt savu likteni” caur Aspazijas vārdiem – “pareģojumiem”.

Nedaudz mistiska gaisotne valdīs arī ekspozīciju telpās un izstādē Uz robežas. Divas pasaules. Aspazijas luga Zalša līgava, kuras varēs aplūkot un “piedzīvot” īpašā muzeju speciālistu ekskursijā.

Pasākuma rīkotāja un muzeja speciāliste Astra Kacena par Aspazijas mistisko stundu stāsta: "Kā teksti, vārdi no grāmatu lapām dzīvo šodienas cilvēka apziņā? Varbūt arī caur ekrānu, kāršu kavu, smaržu vai skaņu gaisā? Kā mūsdienās, teju 100 gadus pēc Aspazijas dzīves laika, jūtam un uztveram Aspazijas personību, viņas lugu tēlus un domu pasauli dzejā? Varbūt Aspazijas radītie tēli dzīvo cauri laikiem un līdzīgi pareģojumiem piepilda mūsu garīgo telpu? Vai izstādes un ekspozīcija vienmēr izskatās tāda pati? Dzejnieces dzimšanas dienā veltītajā vakarā varēs ielūkoties Aspazijas pasaulē caur teatralitātes un ekrāna valdzinājumu."

Pasākumā ieeja: 2,00 eiro; pensionāriem, studentiem, skolēniem: 1,50 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja