Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Foto: Galerija Alma ar Vikas Ekstas darbu ekspozīciju piedalās mākslas mesē ArtBrussels

Galerija Alma no 25. līdz 28. aprīlim piedalījās mākslas mesē ArtBrussels 40 ar Vikas Ekstas darbu ekspozīciju sadaļā Discovery, kas veltīta jaunu mākslinieku internacionālas atpazīstamības veicināšanai.

Šajā pozīcijā ir īpaši liela konkurence, atvēlot vietu 33 galerijām. Galerijas uzdevums ir konceptuālas ekspozīcijas izveidošana un Latvijas mākslinieku virzība globālā apritē. Mākslinieki sadarbībā ar galeriju Alma līdz šim ir varējuši realizēt savas idejas izlasītos mākslas tirgos - ArcoMadrid, ArtCologne, ArtBrussels, Artissima, ArtBerlin, NADA.

Art Brussels, piesaistot vairāk nekā 26 000 viesu, mākslas kolekcionāru un interesentu, ir viens no lielākajiem Eiropas mākslas tirgiem. Savus māksliniekus prezentē 177 vadošās galerijas no 30 dažādām valstīm, un vairāk nekā 26 000 apmeklētāju pulcējas ikoniskajā Briseles Expo.

"Starp ievērojamākajām mākslas mesēm pasaulē Art Brussels izceļas kā patstāvīgs dalībnieks ar savu identitāti. To pastiprina tās stratēģiskā atrašanās vieta pilsētā, kas pazīstama ar savām kolekcionēšanas tradīcijām jau no Rubensa un Breigela laikiem, kā arī ar nemainīgu jaunu talantu atklājēju statusu. Galerijas mērķis ir pārliecinoši prezentēt mākslinieku un savu valsti. Savas darbības laikā esam veicinājuši vairāku Latvijai nozīmīgu mākslinieku attīstību, mākslinieku pārstāvniecību starptautiski un to darbu parādīšanos starptautiskā apritē, kolekcijās. Ekspozīcija tika veidota kā neliela kūrēta izstāde. Lai gan aizvien notiek diskusijas par un pret mākslas tirgus lielo ietekmi uz laikmetīgās mākslas virzību, nešaubīgs ir fakts – tas ir spēks, kurš ieņem būtisku lomu mūsdienu mākslas pasaulē. Tā ir iespēja un arī atbildība pozicionēt visplašākajai starptautiskai auditorijai Latvijas laikmetīgo mākslu, sekmējot tās iesaistīšanu starptautiskā apritē. Blakus nacionālajam paviljonam Venēcijā, mākslinieku dalībai lielās starptautiskās izstādēs, biennālēs, regulāra Latvijas galeriju dalība nozīmīga līmeņa mākslas tirgos var veicināt situāciju, lai Latvijas mūsdienu mākslu kā kopumu uzskatītu par vērā ņemamu starptautiskā vidē," pauž galerijas pārstāvji.

Galerijas pārstāvētā vizuālā māksliniece Vika Eksta (1987) dzīvo un strādā Rīgā. Viņas projekti ir darbu sērijas, kurās, izmantojot fotogrāfijas spēju radīt dokumentālu klātbūtnes sajūtu, izdomātais un reālais tiek sapludināts. Lielākā daļa viņas darbu atspoguļo mākslinieces personīgo pieredzi. Viņa pārvalda fotogrāfiju, analogās fotolaboratorijas darbu, nodarbojos ar performanci un audiovizuālo arhīvu pētniecību, kā arī vada meistarklases fotogrāfijā. 

https://www.vikaeksta.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja