Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Festivālā Tallinn Music Week 2024 tiek prezentēta Skaņu mežs dibinātā platforma NERDS

Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona ietekmīgākais jaunās mūzikas un skašu jeb showcase festivāls Tallinn Music Week notiek šonedēļ Tallinā. Šogad festivālā ar koncertvakaru 6. aprīlī tiek prezentēta Latvijā dibinātā platforma NERDS.

NERDS (North European Resonance and Dissonance Society) jeb Ziemeļeiropas rezonanses un disonanses tīkls tika dibināts 2022. gadā, apvienojoties 7 Ziemeļvalstu un Baltijas jūras reģiona inovatīvās un eksperimentālās mūzikas festivāliem. Tīkla galvenais mērķis ir veicināt informācijas apmaiņu un eksperimentālās mūzikas ainu iepazīšanu, uzsākot jaunas sadarbības un piesaistot jaunu auditoriju eksperimentālās mūzikas pasākumiem Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionos. Tīklu veido vairākas organizācijas, kas strādā ar eksperimentālu un inovatīvu mūziku: Skaņu mežs (LV), Extreme Chill Festival (IS), Insomnia Festival (NO), Intonal Festival & Inkost (SE), Alter Festival (DK), Kontula Electronic (FI) un CTM – Festival for Adventurous Music and Art (DE). Drīzumā iniciatīvai pievienosies jauni dalībnieki.

Festivālā Tallinn Music Week NERDS rūpēsies par nepieradinātās un eksperimentālās mūzikas klātesamību. NERDS organizēto koncertu varēs baudīt 6. aprīlī no plkst. 19.00 Neatkarīgās dejas centrā (Sõltumatu Tantsu Lava). Vakara programma paredz plaša spektra un dažādu žanru pārstāvju apvienošanu zem viena jumta. Vakaru atklās franču-latviešu elektroakustiskās mūzikas projekts Lunt, un turpinās Igaunijas dūdu ansamblis TUUL. Ir gaidāma Sarmas Gabrēnas uzstāšanās, kas mūzikas pasaulē ienāca, studējot čella spēli, bet patlaban pēta veidus, kā muzicēt ārpus akadēmiskā rāmja, apvienojot klasisko un eksperimentālo. Vakara gaitā uzstāsies Reikjavīkas mākslinieku kolektīvs MC MYASNOI, somu kulta grupas K-X-P līdzdibinātājs Kaukolampi, Polijas brīvās improvizācijas akordeonists Zbigniew, un Sekret Teknik ar distopisku skaņu celiņu no izdomātas pagātnes un dejojamu 80. gadu kiberpanku.

Festivāls Tallinn Music Week tiek rīkots jau sešpadsmito reizi un pulcēs 165 māksliniekus no 35 valstīm. Latviju tajā pārstāvēs septiņas mūziķu apvienības, no kurām visvairāk ir pārstāvēti tieši eksperimentālās mūzikas pārstāvji: Platons Buravickis, Lunt, Sofija Zaiceva, Sarma Gabrēna un Waterflower, kā arī Sudden Lights un Oranžās brīvdienas.

TMW 2024 PRO biļetes mūzikas un radošās industrijas profesionāļiem pieejamas TMW mājaslapā shop.tmw.ee. Biļetes uz atsevišķiem koncertiem ir nopērkamas arī Piletilevi biļešu kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja