Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz Baltijā lielākā kino ekrāna pirmizrādīs Ozola koncertfilmu No Rajona līdz Arēnai

Otrdien, 23.aprīlī, uz Baltijā lielākā kino ekrāna Pepsi kinoteātrī Forum Cinemas Rīgā, plkst. 19.00 notiks Latvijas hiphopa pamatlicēja Ozola koncertfilmas No Rajona līdz Arēnai pirmizrāde, kurā klātienē varēs satikt gan filmas tapšanas komandu, gan māksliniekus, kas piedalījās pagājušā gada nogalē notikušajā Ozola lielkoncertā Arēnā Rīga.

Koncertfilma No Rajona līdz Arēnai ļaus skatītājiem ielūkoties Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākajā šovā, atgriezties 2023. gada 28. decembra vakara sajūtās Arēnā Rīga, kā arī no jauna tuvplānos ieraudzīt un piedzīvot aizvadītā gada lielāko pašmāju hiphopa notikumu.

No Rajona līdz Arēnai veidotājs, režisors Rolands Rekke ir apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laika biedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu.

Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova momentiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa izteikti atklāj hiphopa žanra būtību un reizē ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem, kuru pārsteigumiem pilnajos priekšnesumos līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, rolands če, Prusax, xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, Rick Feds, Niklāvz un DJ PM2AM.

Filma caur sešpadsmit kameru objektīviem ļauj vēlreiz izdzīvot mākslinieku uzstāšanos un detaļās ieraudzīt tādus leģendārus hitus kā Rajons, Cīņa, O.Z.O.Ls, jaunā albuma spilgtāko singlu 8 pa 8, 1979, Pazudušais dēls u.c. pirmatskaņojumums, kā arī iespaidīgu kopdziesmu izpildījumus – Salauzta sirds (pied. Dons) un Gustavo jaunākā albuma tituldziesmu Tagad tikai sākās kopā ar Čižiku. Skatītāji varēs ielūkoties arī Arēnas aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja lielkoncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.

"Filmu skatoties, protams, pašam nāk atmiņā 28. decembris un viss šis te lielais piedzīvojums. Man noteikti šī filma un notikums asociējas ar lēmumu, kas zināmā mērā bija pārbaudījums. Esmu gandarīts, ka rezultāts ir pārspējis ekspektācijas. Protams, filma ir piepildīta ar daudz pozitīvām emocijām. Liels paldies visiem mūziķiem un hiphopa žanra pārstāvjiem, kas šajā vakarā kāpa ar mani uz skatuves, pavadošajam sastāvam, kas ar mani ir uzstājies ilgtermiņā, un viesiem Rīgas Gospeļkorim un Latvijas Radio bigbendam – ar tādiem augstas klases mūziķiem uz vienas skatuves būt kopā vienmēr ir liels gods,” gandarīts ir Ozols.

Ekskluzīvā filmas pirmizrāde notiks Forum Cinemas lielākajā premium (PLF) kinozālē Pepsi, kas lepojas ar platāko ekrānu, jaudīgāko skaņu un lielāko sēdvietu skaitu Baltijā. Pirmizrādes viesi aicināti ierasties jau no plkst. 18.00 Forum Cinemas otrā stāva vestibilā, lai pirms oficiālā sākuma pre-party atmosfērā un DJ pavadībā iesildītos, varētu satikt māksliniekus un nobildētos pie īpaši koncertfilmas prezentācijai gatavotās foto sienas. Filmas radošās komandas uzruna kinozālē un pēcāk seanss notiks plkst. 19.00.

Biļetes pieejamas forumcinemas.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja