Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Grāmatas

Paulis Liepa

Apgāda Neputns sērijā Studijas bibliotēka iznākusi grāmata par Pauli Liepu, informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere.

Sigita Daugule. Jānis Liepiņš(1)

Apgāda Neputns Latvijas mākslas klasiķiem veltīto sēriju papildina gleznotājas Sigitas Daugules grāmata par mākslinieku Jāni Liepiņu (1894–1964), informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere.

Latviešu mūzikas kods(6)

Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā iznācis krājums Latviešu mūzikas kods. Versijas par mūziku gadsimtu mijā.

Luiss Martins Santoss. Klusuma laiks

Jāņa Rozes apgāds Edvīna Raupa tulkojumā laidis klajā Luisa Martina Santosa romānu Klusuma laiks, kas ir atzīts par vienu no labākajiem divdesmitā gadsimta spāņu romāniem.

Sanita Reinsone. Meža meitas

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā Sanitas Reinsones dokumentālās prozas grāmatu _Meža meitas. 12 sievietes par dzīvi mājās, meža, cietumā, _informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Aina Renda. Himna

Decembra sākumā sērijā Satori bibliotēka pirmo reizi latviešu valodā iznākusi amerikāņu domātājas un rakstnieces Ainas Rendas antiutopija Himna, informēja interneta vietnes Satori.lv redakcija.

Gundega Repše, Kaspars Goba. Rīgas salas

Rīga 2014 programmā iznākusi Gundegas Repšes un Kaspara Gobas grāmata Rīgas salas, informēja Elm Media pārstāve Ieva Goba. Grāmata tapusi tematiskās līnijas_ Ceļu karte _ietvaros un tajā apkopotas Gundegas Repšes esejistiskas apceres par Rīgas esošo un izzudušo salu dzīvi un Kaspara Gobas dokumentālās fotogrāfijas.

Lilija Berzinska. Pļavas pasakas

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā Lilijas Berzinskas grāmatu bērniem Pļavas pasakas ar autores ilustrācijām, informēja izdevniecības pārstāve Ieva Grabe.

Džordžs R.R. Mārtins. Deja ar pūķiem(1)

Izdevniecība White book laidusi klajā Džordža R.R. Mārtina sāgas Dziesma par ledu un uguni romāna Deja ar pūķiem pirmo daļu, informēja izdevniecības pārstāve Daiga Bitēna.

Umberto Eko. Iepriekšējās dienas sala

Jāņa Rozes apgādā iznācis ievērojamā itāļu rakstnieka un semiotiķa Umberto Eko romāns Iepriekšējās dienas sala, informēja izdevniecības pārstāve Ieva Krūmiņa. Tas_ _ir jau desmitais slavenā autora darbs, kuru izdevis Jāņa Rozes apgāds.

Inga Gaile. Vai otrā grupa mani dzird?

Atzīmējot bērnu grāmatu izdevniecības Liels un mazs desmitgadi, nācis klajā Anetes Meleces ilustrētais Ingas Gailes dzejoļu krājums ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem Vai otrā grupa mani dzird?, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Dzene.

FOTO: Izdevniecības Liels un mazs desmitgadē izdod trīs jaunas grāmatas © DIENA(1)

Svētdien Kalnciema kvartālā atvēršanu piedzīvoja izdevniecības Liels un mazs desmitgades svinību laikā izdotās grāmatas -  Anetes Meleces ilustrētais Ingas Gailes dzejoļu krājums ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem Vai otrā grupa mani dzird?, rakstnieka Jāņa Joņeva un mākslinieka Reiņa Pētersona bilžu grāmata Slepenie svētki, kā arī Ineses Zanderes un Jura Petraškēviča bilžu pasaka pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem Trīs draugi vienas upes krastā.