Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FOTO: Ķemeros sāk atjaunot kultūrvēsturisko parku un ūdenstorni(2)

Jūrmalā sākta kultūrvēsturiskā Ķemeru parka pārbūve un atjaunošana. Tāpat tiek pārbūvēts un atjaunots ūdenstornis, kā arī sākta apkārtējās teritorijas labiekārtošana. Ķemeru attīstībai piesaistīti līdzekļi trīs dažādos Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) projektos. Projektu kopējās izmaksas ir 12,25 miljoni eiro, no tām ERAF līdzfinansējums – 7,63 miljoni eiro, portālu Diena.lv informē Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Latvijas Pasts izdod pastmarku ar vēsturisku buru motorkuģi Eurasia

Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku sērijā XlX gadsimta vēsturiskie kuģi, un uz tās attēlots 1925.gadā Engures novadā būvēts četru mastu buru motorkuģis Eurasia (Eirāzija), portālu Diena informēja pastā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 31.janvārī Rīgas 10.pasta nodaļā no plkst.8 līdz 20.

Rūgtie liķieri © DIENA

Kontrastainais saldā un rūgtā aromāta un garšas sajaukums ir pārsteidzoši pretrunīgs, taču vienlaikus pievilcīgs. Tieši tāpēc rūgtie liķieri tiek pasniegti dažādās situācijās, sākot no eleganta aperitīva un beidzot ar lauciniecisku gremošanas darbības uzlabotāju. Un tieši tāpēc tieši rūgto liķieru kategorijā ir daudz vairāk klasisko liķieru nekā citās. Rūgtie arī īpaši patīk bārmeņiem, jo to ne ar ko nesalīdzināmā garša piešķir īpašu niansi kokteiļiem un garajiem dzērieniem. Piemēram, rūgtais Angostura piešķir īsto slīpējumu neskaitāmām kokteiļu receptēm.

FOTO: Vēstures liecību meklētāji Liepājā atrod vērtīgu holandiešu zelta monētu(5)

Liepājas muzeja darbinieki arhitektes Liesmas Markovas un būvarheologa Jura Zviedrāna vadībā, veicot vēsturisko liecību meklēšanu topošajā interjera muzejā Kungu ielā 24, Liepājā, atraduši vērtīgu holandiešu zelta monētu, krāsns podiņu un trauku fragmentus, holandiešu baltmāla pīpju galus, kā arī 19.gs. lelles daļas no marmora, portālu Diena.lv informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Kas jāzina par A, D, E un K vitamīniem?

Ziemas laikā visbiežāk dzirdam ieteikumus par C vitamīna lietošanu, taču tas nebūt nav vienīgais svarīgais vitamīns organisma imunitātes stiprināšanai un vispārējai veselībai. Tāpat teju ikviens būs dzirdējis par D vitamīna nozīmi, taču kā ir ar pārējiem taukos šķīstošajiem vitamīniem – A, E un K? Kādu funkciju tie veic mūsu organismā un kā tos uzņemt? Ieteikumos par taukos šķīstošajiem vitamīniem dalās BENU Aptiekas farmaceite Ilze Priedniece.

2020. gada putns – zivju dzenītis(2)

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) par 2020. gada putnu izvēlējusies zivju dzenīti (Alcedo atthis). Tā kā par upēs mītošajām putnu sugām, kāds ir arī zivju dzenītis, informācijas ir maz, šī suga ir izvēlēta par gada putnu, portālam Diena.lv pavēstīja LOB.