Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Māksla

Latvijā viesosies vācu komiksu mākslinieks Mavils

Latvijā no 26. līdz 29. septembrim viesosies vācu komiksu mākslinieks Mavils, lai vadītu radošās darbnīcas Latvijas Mākslas akadēmijā un skolās, kā arī piedalītos komiksa Kinderlande lasījumā.

Rīgā notiks Ukrainas mākslinieku darbu labdarības izstāde – pārdošana

No 6. oktobra līdz 3. novembrim Mazajā ģildē (Amatu ielā 5, Rīgā) notiks Ukrainas mākslinieku gleznu labdarības izstāde – pārdošana The children of war (Kara bērni). Izstādi organizē starptautiskā galerija Gallery Les Noms un labdarības fonds Patrons of Ukraine ar Rīgas domes atbalstu. Pasākuma mērķis – līdzekļu vākšana no kara cietušo Ukrainas sieviešu un bērnu atbalstam.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle izsludina pieteikšanos balvai Meklējam jauno fotogrāfijā!

Līdz šī gada 2. oktobrim jaunie mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aicināti pieteikt savus darbus Rīgas Fotogrāfijas biennāles - NEXT 2023 (RFB – NEXT 2023) balvai Meklējam jauno fotogrāfijā! Starptautiskas žūrijas izvēlētajam balvas ieguvējam nākamā gada maijā būs iespēja rīkot personālizstādi ISSP Galerijā RFB – NEXT 2023 programmas ietvaros, kur notiks arī pārējo laureātu apbalvošana. Īpašas balvas konkursa dalībniekiem piešķirs arī fonds VV Foundation un Lietuvas grāmatu izdevniecība NoRoutine Books.

ISSP Galerija aicina uz suņu fotostudiju ar islandiešu mākslinieci

Sestdien, 17. septembrī, ISSP Galerijas telpās darbosies neparasta suņu fotostudija. No plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētājiem būs iespēja satikt izstādes Rófurass. Cilvēks ar asti mākslinieci Bjargeju Olafsdotiru klātienē un iegūt sava mājdzīvnieka portretu.

Foto: Siguldā apskatāma Latvijas stenda ekspozīcija starptautiskajā Milānas dizaina mesē

Izstādes Lāpām zeķes – lāpām pasauli!? pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapa, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram, informēja kultūras centra Siguldas devons sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Jaunos Latvijas fotogrāfus aicina piedalīties konkursā

Izstādes Lāpām zeķes – lāpām pasauli!? pamatu veido ekspozīcija, kas šovasar pabijusi starptautiskajā Milānas dizaina mesē Latvijas stendā, kas ir viena no ietekmīgākajām šāda veida izstādēm pasaulē. Projekts tapis, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Siguldas novada Kultūras centram.

ISSP aicina jauniešus uz radošo darbnīcu un atvērto durvju dienu

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP 3. septembrī aicina jauniešus uz radošo darbnīcu par Baltijas jūras ekoloģiju. Šobrīd atvērta arī pieteikšanās ISSP Jauniešu skolai, kurā iespējams attīstīt attēlu veidošanas spējas, kā arī vizuālo lasītprasmi. Jauniešu skolas programmu un pasniedzējus varēs iepazīt tuvāk Atvērto durvju dienā 7. septembrī.

Mākslas muzeju Jauniešu klubs uzņem jaunus biedrus

Mākslas muzeju izglītības programma Mākslas muzeju Jauniešu klubs uzņem jaunus biedrus vecumā no 15 gadiem, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izglītības programmu kuratore Lilita Pudule.