Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ziņas

Saeima pieņem jaunu Kultūras centru likumu

Saeima šodien pieņēma jaunu Kultūras centru likumu, kas nosaka pašvaldību dibināto kultūras centru statusu, funkcijas, darbību un citus ar kultūras centru darbību saistītus jautājumus, informēja parlamenta Preses dienestā.

Liepājas Mākslas foruma laikā atdzīvinās Liepājas metalurga teritoriju

Sestdien, 1. oktobrī plkst. 13.00 Liepājas Mākslas foruma ietvaros pirmoreiz ar dejas mākslu tiks atdzīvināta leģendārās metālapstrādes rūpnīcas Liepājas metalurgs teritorija. Īpaši šim notikumam horeogrāfe un dejotāja Olga Žitluhina un kolorītais mūziķis Juris Kaukulis radījuši muzikālu laikmetīgās dejas izrādi, kas apmeklētājus virzīs iepazīt šo iepriekš nepieejamo, industriālo vietu pavisam jaunā gaismā, informēja festiāla rīkotāji.

Latvijā notiks ikgadējās Eiropas kultūras mantojuma dienas

No 16. līdz 18. septembrim Latvijā notiks ikgadējās Eiropas kultūras mantojuma dienas, šī gada tēma – Atbildība par nākotni, informēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Zonne-Zumberga.

Latvijas Kara muzeja direktora amatam izraudzīta Kristīne Skrīvere

Aizsardzības ministrija Latvijas Kara muzeja direktores amatam atklātā konkursā izraudzījusies līdzšinējo Cēsu Vēstures un mākslas muzeja vadītāju, Latvijas Muzeju biedrības valdes locekli Kristīni Skrīveri, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Rīgas Jūgendstila muzejā būs skatāma dažādu ar skolu saistītu priekšmetu izstāde

Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu, muzejā Rīgas Jūgendstila centrs ciklā Muzeja lietu stāsti ekspresizstādē no 1. līdz 11. septembrim būs skatāmi dažādi rakstāmpiederumi un ar skolu saistīti priekšmeti, kā arī atmiņu klades no muzeja krājuma. 2. septembrī plkst. 16.00 par šo izstādi stāstīs muzeja projektu vadītājs Dzintars Gilba.