Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Tuvie austrumi

ASV mudina Turciju izbeigt operāciju Sīrijā(14)

ASV ir pret Turcijas iebrukumu Sīrijas ziemeļos un mudina Ankaru izvest karaspēku, piektdien sacīja ASV aizsardzības ministrs Marks Espers, vienlaikus apgalvojot, ka Vašingtona nav pametusi savus kurdu sabiedrotos.

Sīrijas pierobežas rajonus pametuši vairāk nekā 60 000 cilvēku(6)

Sākoties Turcijas militārajai ofensīvai Sīrijas ziemeļaustrumos, nepilnu divu dienu laikā pierobežas rajonus pametuši vairāk nekā 60 000 cilvēku, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā Sīrijas kara monitoringa organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Turcija sāk sauszemes spēku ofensīvu Sīrijas ziemeļaustrumos(5)

Turcija trešdien sākusi plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Irāku pārņēmušas plašas demonstrācijas © DIENA(10)

Vairāku desmitu cilvēku dzīvību prasījuši protesti pret valdību, kas šonedēļ izcēlās Irākas galvaspilsētā Bagdādē un pārmetās uz citām pilsētām. Protestētāji nav mierā ar augsto jauniešu bezdarbu, zemo sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti un plašo korupciju. Premjerministrs Adīls Abdelmahdī izsludināja komandantstundu Bagdādē, bet tas neatturēja protestētājus ceturtdien atkal iziet ielās, kur viņus sagaidīja bruņoti karavīri.

Piemin Džamala Hašogi slepkavības gadadienu © DIENA(1)

Saūda Arābijas nedemokrātiskajam režīmam neērtais žurnālists Džamals Hašogi 2018. gada 2. oktobrī iegāja savas dzimtenes konsulātā Stambulā, bet no turienes vairs neiznāca. Tobrīd 59 gadus veco vīrieti diplomātiskajā pārstāvniecībā sagaidīja un aukstasinīgi nogalināja no Saūda Arābijas atsūtīta slepkavnieku komanda. Žurnālista līķi turpat sadalīja un aizveda prom vairākos koferos un plastikāta maisos.

Pakistāna slēdz robežu ar Afganistānu(3)

Pakistāna piektdien slēgusi visus robežpunktus ar Afganistānu, lai pastiprinātu drošību pirms sestdien Afganistānā paredzētajām prezidenta vēlēšanām, kuras talibi piedraudējuši izjaukt.

Tankkuģis Stena Impero pametis Irānas ostu(1)

Zem Lielbritānijas karoga kuģojošais tankkuģis Stena Impero, kuru jūlijā aizturēja Irāna, sācis pārvietoties un piektdien pametis Irānas Bandarabas ostu, liecina uzņēmuma Refinitiv dati par kuģošanas maršrutiem.

Talibu draudu ēnā afgāņi vēlēs valsts prezidentu © DIENA(3)

Bažas par iespējamiem pārkāpumiem un nemiernieku uzbrukumiem aizēno nedēļas nogalē gaidāmās prezidenta vēlēšanas karadarbības nomocītajā Afganistānā. Tomēr Afganistānas pilsoņi ļoti cer, ka divreiz pārceltais balsojums nesīs pozitīvas pārmaiņas un beidzot ļaus nodibināt mieru.

Britu tankkuģis Stena Impero pamet Irānas ūdeņus

Zem Lielbritānijas karoga reģistrētais naftas tankkuģis Stena Impero, kas pirms vairāk nekā diviem mēnešiem tika aizturēts Hormuza šaurumā un līdz šim atradās Bandarabas ostā Irānā, devies tālāk ceļā, otrdien pavēstīja navigācijas tīmekļa vietne.