Ja par restorānu var uzskatīt «karsto suņu» cepamo aparātu piemājas kioskā, tad jā - var teikt, ka restorāns var pastāvēt ar vienu darbinieku. Tomēr lielākajā daļā gadījumu sabiedriskā ēdināšana ir visai personālietilpīga nozare.
Komanda nostabilizējusies
Trīs pavāri, četri viesmīļi un vēl menedžeris - tā ir Dienas starta dalībnieka Valtera Zirdziņa restorāna komanda. Uzņēmējs stāsta, ka beidzot vairs nav novērojama kadru mainība: «Esam šajā ziņā nostabilizējušies, tagad varu teikt, ka restorāns darbojas kā pulkstenis. Iepriekš ar dažiem cilvēkiem nesakrita viedoklis par restorāna filozofiju, citi saņēma kārdinošākus darba piedāvājumus no ārzemēm, ko es arī saprotu. Pavāram piedāvājums pastrādāt restorānā Francijā ir iespēja, no kuras neatsakās, - tā ir lieliska pieredze, labs ieraksts profesionālajā biogrāfijā.»
Valters stāsta, ka atalgojums viņa restorānā ir atbilstošs industrijas standartiem, varbūt pat mazliet virs vidējā: «Tas ir atkarīgs arī no zināšanām, pieredzes. Ja viesmīlis ir apmeklējis vīna kursus, es viņam maksāšu vairāk. Ja es redzu, ka cilvēks restorānam dod un iegulda tajā darbu, es to novērtēšu.» Uzņēmējs atzīst, ka bonusu sistēmas atalgojumā pagaidām neesot, tomēr par darbinieku labsajūtu tiek domāts: «Es cenšos radīt patīkamu vidi, lai darbinieks justos komfortabli darbā. Ja iepriekšējā vakarā ir vēlu strādāts, es nedzīšu nākt agri no rīta, ja vien tas tiešām nebūs nepieciešams. Jā, tikko pasūtījām jaunus, foršus darba apģērbus, kas varbūt ir sīkums, tomēr būtisks.»