Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Dienas starts: Zirdziņa restorāna uzlabojumi - būt tuvāk klientam

Valters Zirdziņš priecājas, ka viņa biznesā beidzot vairs nav novērojama kadru mainība: «Esam šajā ziņā nostabilizējušies, tagad varu teikt, ka restorāns darbojas kā pulkstenis.»

Ja par restorānu var uzskatīt «karsto suņu» cepamo aparātu piemājas kioskā, tad jā - var teikt, ka restorāns var pastāvēt ar vienu darbinieku. Tomēr lielākajā daļā gadījumu sabiedriskā ēdināšana ir visai personālietilpīga nozare.

Komanda nostabilizējusies

Trīs pavāri, četri viesmīļi un vēl menedžeris - tā ir Dienas starta dalībnieka Valtera Zirdziņa restorāna komanda. Uzņēmējs stāsta, ka beidzot vairs nav novērojama kadru mainība: «Esam šajā ziņā nostabilizējušies, tagad varu teikt, ka restorāns darbojas kā pulkstenis. Iepriekš ar dažiem cilvēkiem nesakrita viedoklis par restorāna filozofiju, citi saņēma kārdinošākus darba piedāvājumus no ārzemēm, ko es arī saprotu. Pavāram piedāvājums pastrādāt restorānā Francijā ir iespēja, no kuras neatsakās, - tā ir lieliska pieredze, labs ieraksts profesionālajā biogrāfijā.»

Valters stāsta, ka atalgojums viņa restorānā ir atbilstošs industrijas standartiem, varbūt pat mazliet virs vidējā: «Tas ir atkarīgs arī no zināšanām, pieredzes. Ja viesmīlis ir apmeklējis vīna kursus, es viņam maksāšu vairāk. Ja es redzu, ka cilvēks restorānam dod un iegulda tajā darbu, es to novērtēšu.» Uzņēmējs atzīst, ka bonusu sistēmas atalgojumā pagaidām neesot, tomēr par darbinieku labsajūtu tiek domāts: «Es cenšos radīt patīkamu vidi, lai darbinieks justos komfortabli darbā. Ja iepriekšējā vakarā ir vēlu strādāts, es nedzīšu nākt agri no rīta, ja vien tas tiešām nebūs nepieciešams. Jā, tikko pasūtījām jaunus, foršus darba apģērbus, kas varbūt ir sīkums, tomēr būtisks.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi