Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Drošs, gudrs pamats uzbūvēts, jāpieņem mārketinga izaicinājumi

Dienas Starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – pauž pirmos novērojumus par projekta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, līdzšinējām sekmēm biznesā.

Andris Lazdāns, SIA VIP Color, izveidojis pulverkrāsošanas darbnīcu.

Eva Narunovska:

Andris daudz nerunā, viņa vietā runā darbi. Jau sasniegts ievērojams rezultāts. Biznesa ideja tiek realizēta, un, pieslīpējot pēdējās darbnīcai nepieciešamās nianses, uzņēmums būtu gatavs arī lielākai pasūtījumu plūsmai. Ir izveidota iespaidīga darbnīca ar metāla tīrīšanai, skrotēšanai un krāsošanai nepieciešamajām tehnoloģijām, arī lielgabarīta objektiem, un tā pašlaik ir sākusi pirmo klientu apkalpošanu. Iespaidīga ir Andra zināšanu detalizācijas pakāpe visos saistītajos jautājumos, un zināšanas apvienotas ar uzkrāto dzīves pieredzi. Gan viņa raksturā, gan veikumā jūtams pamatīgums un labestība. Tagad jautājums, cik ātri un veiksmīgi tiks «pārkāpts astei» jeb pieslīpētas darbnīcas izveides gala nianses un kā veiksies ar pakalpojumu pārdošanu, cik veiksmīgi jaunais uzņēmējs tiks galā ar mārketinga izaicinājumiem.

Aigars Ruņģis:

Andrim ir rūdījums biznesā. Tas palīdzēs izvairīties no dažiem «puniem». Novērtēju, ka Andris nolēmis specializēties šaurā nišā, kurai izvēlējies jaunu tehnoloģiju, lai sasniegtu iespējami kvalitatīvu rezultātu un spētu apkalpot kā mazus, tā lielus klientus. Tādēļ domāju, ka Andrim klientu netrūks. Vēl ir pozitīvi, ka Andrim ir biznesa partneris, kur katrs ir stiprs savā jomā. Varētu būt veiksmīgs tandēms, kur viens otru papildina, - neraksturīgi latviešiem, kas priekšroku dod solo projektiem. Četras acis tomēr redz vairāk.

Egīls Fortiņš:

Darba sākšana Andra darbnīcā iekavējās. Šeit parādījās viens no Mērfija likumiem: «Ja kaut kas var salūzt, tad tas salūzīs.» Tomēr labi, ka tas notika iekārtu regulēšanas posmā, jo tā bija iespēja vēlreiz tās pārbaudīt. Novēršot tehniskās problēmas, nedrīkst aizmirst pakalpojuma realizācijas problēmas. Te ir jāpiekrīt Rantiņa kunga vērtējumam (Mašīnbūves un metālapstrādes uzņēmumu asociācijas prezidents Vilnis Rantiņš Andra Lazdāna darbošanos komentēja 14. jūnija rakstā Dienā - red. piez.) - ir jāpiesaista klienti, kas var nodrošināt pietiekami pastāvīgu pasūtījumu plūsmu. Lai to panāktu, būtu nepieciešams veidot pēc iespējas plašāku kontaktu loku, uzsvaru liekot uz tiešajiem kontaktiem ar iespējamiem klientiem, nodrošinot ilgtermiņa sadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi