Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mākslinieka dvēsele, darbaprieks un meistara reputācija

Dienas starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – projekta noslēgumā vērtē Dienas starta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, paveikto biznesā gada laikā.

Aivars Tomiņš, SIA DoReMiDoReDo, piedāvā klavieru restaurāciju

Eva Narunovska:

Izskatās, ka Aivara mākslinieciskā dvēsele ir guvusi virsroku pār biznesa veselo saprātu, tomēr viņš pats atzīst, ka bizness pats par sevi nav bijis viņa galvenais mērķis. Nekur nav teikts, ka darbs nevar būt hobijs; varbūt tieši šāds ir uzņēmēja labākais ceļš uz veiksmi un panākumiem? Un vai gan veiksme ir mērāma naudā, darbinieku vai fanu skaitā vai bilancē? Manuprāt, veiksme ir tā, ja cilvēks ir atradis savu dzīves ceļu, kas baro viņa dvēseli un kurā viņš var rast savu piepildījumu un harmoniju, tieši to es visvairāk novēlu Aivaram, visiem Dienas starta dalībniekiem un organizatoriem un ikvienam uzņēmējam. Uzņēmējs, manuprāt, ir radies no vārda «uzņēmīgs/uzņemties» - to es arī novēlu mums visiem!

Aigars Ruņģis:

Citējot Aivaru, visa viņa ģimene ir mūzikā. Skolojies pie labākā Latvijas klaviermeistara. Milzīgs darba prieks viņam jau šūpulī ielikts, ka nevar bez darba ne minūti nosēdēt. Kamēr nevar pietiekoši nopelnīt ar klavieru restaurāciju, piepelnās mūzikā, vadot korus, skaņojot klavieres. Veidojas ģimenes uzņēmums. Talkā nācis gan dēls, gan meita. Pieņēmis darbā mācekli, kam uztic arvien atbildīgākus darbus. Klienti novērtē kvalitāti un cits citam iesaka meistara veikumu. Ielikts drošs pamats ilgtspējīgam biznesam. Aivars mīl mūziku, zina visu par klavierēm un attiecībā uz rezultātu ir perfekcionists. Klaviermeistars ar lielo burtu. Piemērs, ka meistara amats var būt biznesa pamats. No šāda meistara es droši pirktu gan dārgas klavieres, gan restaurētas, gan uzticētu skaņot un remontēt mantotas klavieres. Varbūt vajadzētu atvērt savu klavieru veikalu? Iesaku saņemt pasaulē atzītu klaviermeistara sertifikātu, lai varētu savus pakalpojumus sniegt klientiem arī ārpus Latvijas, piemēram, Krievijā un Skandināvijā. Novēlu uzbūvēt savas klavieres un pasapņot, ka kādu dienu uz pasaulslaveniem flīģeļiem varēs lasīt Tomins&Sons, un to skaņas kvalitāti daudzinās daudzi «šimkus».

Egīls Fortiņš:

Aivara idejas attīstība ir noritējusi diezgan pakāpeniski. Līdz ar to bija vieglāk reaģēt uz radušamies problēmām. Tomēr jāatzīmē, ka Aivara darbības jomā vienmēr dominēs paša cilvēka (meistara), nevis firmas reputācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi