Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Stipra sieviete ar teicamu intuīciju

Dienas starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – projekta noslēgumā vērtē Dienas starta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, paveikto biznesā gada laikā.

Līga Auziņa, attīsta apģērbu līniju Moshmosh.

Eva Narunovska:

Esmu patīkami pārsteigta par Moshmosh radītāju Līgu! Izrādās, viņa ir ne vien šarmanta dizainere ar labām un drosmīgām idejām, bet arī enerģiska un stipra sieviete, ja gada laikā pati saviem spēkiem bez papildu finansējuma spējusi paveikt tik daudz. Esmu manījusi viņas klātbūtni dažādos tirdziņos, pasākumos, arvien tiek rastas jaunas iespējas/vietas, kur pārdot un paralēli attīstīt jaunu produkta nišu, turklāt viņa pati ir arī preces ražotāja. No trauslas idejas pārstāves gada sākumā viņa sevi ir pieteikusi kā nopietnu censoni. Es viņai novēlu apzināties savu spēku un droši iet tālāk, paplašinot darbību. Līdz šim Līgas intuīcija nav viņu pievīlusi, tāpēc, iespējams, tas ir pat labi, ja nav vēlmes uzņemties lielas saistības ar kredītiestādēm vai investoriem. Turpmāko virzību uz priekšu var veikt soli pa solim, bez milzu lēcieniem un bez pārgalvīgiem riskiem – droši un stabili augt pašai kopā ar savu uzņēmumu. Kad būs lielā iespēja, zinu, ka Līga to garām nepalaidīs. Ceru, ka viņa neatteiksies no sākotnējās eksporta ieceres un radīs iespēju to realizēt.

Aigars Ruņģis:

Citējot Līgu – «jāspēj tik šūt». Liekas, tas varētu būt viņas galvenais vadmotīvs šim gadam, jo pieprasījums ir lielāks, nekā kapacitāte. Pieņemta darbā otra šuvēja. Bizness uzņem apgriezienus. Facebook vairāk nekā 800 «patikas». Latviskas vērtības apvienojumā ar modi, dizainu, amatniecību un Līgas enerģiju nes pirmos augļus. Visu nopelnīto viņa iegulda attīstībā. Maz runā, daudz dara. Var just, ka Līga dara to, kas patīk un padodas. Līgas panākumi apliecina jauniešu augošo vajadzību lepoties ar latvisko identitāti. Kā vēl vienu veiksmes atslēgu vēlos izcelt Līgas dizainēto lietu pieejamību, ko var atļauties nopirkt salīdzinoši plaša auditorija. Viņa pierāda, ka sākt veiksmīgu biznesu var arī ar aizlienētiem Ls 500. Jo mazāks uzņēmums, jo personiskāks. Priecē, ka Līga pati prezentē darbus tirdziņos, tiekas ar pircējiem un nepastarpināti var uzklausīt komentārus. Tiek paplašināta sadarbība ar modes veikaliem Latvijā. Pārdomāti, ka kolekcija tiek bagātināta gan ar T-krekliem, gan siltākiem apģērbiem ziemai. Teicama ideja ir piedāvāt personalizētas apdrukas mazās partijās. Vēlos iedrošināt nebaidīties paplašināt grafisko dizainu ārpus latviešu rakstu robežām, nezaudējot latviskumu, iedvesmu smeļoties, piemēram, Latvijas dabā. Līgas galvenais izaicinājums nākotnē būs visu paspēt. Arī maratona skrējējiem ir jāatpūšas. Novēlu Moshmosh pasaulē kļūt tikpat slaveniem kā somu Marimekko. Bez palīgiem tas nebūs iespējams.

Egīls Fortiņš:

Līgas idejas attīstība varētu notikt pēc shēmas, kas aprakstīta daudzu uzņēmēju atmiņu stāstos. Vispirms paša darbs, pieredzes un līdzekļu uzkrāšana, tad paplašināšanās, piesaistot citus. Pagaidām Līgas biznesā ir sākuma posms, bet drīz būs jāizvēlas turpmākais attīstības ceļš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi