Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 14.- 20.decembris

Mēness kalendārs dārzkopim: 14.- 20.decembris.

Augļu koku un ogulāju kopšana

14. un 15. decembrī, ja ir sauss un saulains laiks, var kaļķot augļu kociņus, mulčēt apdobes augsni ap šogad dēstītajiem kokiem un krūmiem, pasargāt jauno augļu koku stumbrus no sala un dzīvnieku zobiem. Tam var izmantot gan lielus, biezus egļu zarus, niedru tinumus, gan dārzkopības preču veikalos speciāli nopērkamus režģus. Režģi pasargā kokus ne tikai no lielākiem zvēriem, kā stirnas un zaķi, bet arī no sīkajiem grauzējiem.


Sakņu dārzeņu kopšana

No 15. līdz 17. decembrim pārlūkojiet krājumus pagrabos, vai dārzeņi nebojājas. Pārlūkojiet dārza instrumentus, tīriet, eļļojiet, labojiet, lai jaunajai dārzkopības sezonai viss ekipējums ir gatavībā. Tīriet pagalmu, uzturiet kārtībā taciņas, tīriet sniegu, ja tāds uzkrīt. 
 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 17. līdz 19. decembrim jāparūpējas par telpaugiem – jālaista, ja nepieciešams, jāmēslo. Regulāri jānodrošina, lai augu lapas ir tīras un uz tām neklājas putekļi, kā arī jāmitrina gaiss un jārūpējas par pietiekamu apgaismojumu. Ap šo laiku jau zied gan acālijas, gan kaktusi, Alpu vijolītes un citi, bet pamazām var sākt steidzināt narcises, tulpes un hiacintes. Hiacinte no sīpola līdz smaržīgam ziedam tiek apmēram nedēļas laikā, atkarībā no tā, cik silts ir telpā. 

Veidojiet svētku dekorācijas, vāciet dabas materiālus vai dodieties uz kādu ziedu bāzi. Esiet radoši – svētku kompozīcijās aktuāli ir gan sukulenti, gan tilandsijas, eikalipti u. c. 
 

Lapu dārzeņu kopšana

19. un 20. decembrī sējiet mikrozaļumus tūlītējam patēriņam, kā arī varat iedēstīt garšaugus mazā podiņā vai tāpat glāzē ar ūdeni mēģināt no sīpola izdiedzēt lociņus – paša audzēti zaļumi vienmēr visgardākie!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits