Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

14 no 37 solāriju iekārtām pārsniegts atļautais ultravioletais starojums

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Veselības inspekcija (VI) Vidzemē un Latgalē pārbaudīja 37 solāriju iekārtas, konstatējot dažādus pārkāpumus, portālu Diena.lv informēja VI pārstāvji.Pārbaužu laikā VI  konstatēja, ka 14 no 37 solāriju iekārtām UV starojuma līmenis pārsniedz atļauto - 0,3 W/m2. Atsevišķos gadījumos pārkāpumi konstatēti arī attiecībā uz iekārtu tehniskās dokumentācijas un pases neesamību vai nepilnībām ierakstos, piemēram, solāriju iekārtu pasēs vai tehniskajā dokumentācijā nav uzrādīts apliecinājums par UV iekārtas radīto maksimālo efektīvo UV starojuma līmeni.

Inspekcija ir uzdevusi iekārtu īpašniekiem novērst neatbilstības prasībām un minētajām 14 solāriju iekārtām nodrošināt atbilstošu UV starojumu. Veselības inspekcija pastiprinātas pārbaudes turpinās, veicot tās visā Latvijā teritorijā.Ņemot vērā, ka solāriju iekārtās lampas periodiski tiek nomainītas, ikvienam solārija apmeklētājam ir jābūt informētam par nekaitīguma prasībām kosmētiskā iedeguma iegūšanas pakalpojumiem.

Tādēļ VI atgādina, ka, saskaņā ar noteikumu prasībām, par UV iekārtas radītā maksimālā efektīvā UV starojuma līmeņa apliecinājumu kalpo UV iekārtas tehniskā dokumentācija un lampu ražotāja izsniegtā atbilstības deklarācija vai mērījumu rezultāti.

Tāpat ne retāk kā reizi mēnesī jābūt veiktiem ierakstiem (elektroniski vai papīra formā) par UV iekārtu lampu maiņu, to nolietojuma pakāpi, kā arī jebkurām tehniskajām pārbaudēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko