Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aizsākas akcija drošas velobraukšanas veicināšanai Rīgā

Šomēnes Rīgā aizsākas informatīvā akcija par drošu pārvietošanos uz velosipēda. Akcijas mērķis ir uzlabot velobraucēju satiksmes drošību, pievēršot uzmanību velosipēdistu biežākajām problēmsituācijām pilsētā, kā arī veicināt satiksmes dalībnieku savstarpējo cieņu, skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis Mareks Ivans.


Akcijas laikā jūlijā interneta vidē tiks izplatīts videomateriāls "Praktiski ieteikumi drošai velobraukšanai", kurā atspoguļotas velobraucēju biežākās problēmsituācijas pilsētas satiksmē un tiks sniegti praktiski ieteikumi, kā šādās situācijās rīkoties, lai neapdraudētu savu un pārējo drošību. Līdz pat oktobrim sabiedriskā transporta pieturvietās galvaspilsētā būs arī redzami vides reklāmas plakāti, kuros sabiedrībā atpazīstami cilvēki aicinās ņemt vērā drošas satiksmes ieteikumus, ko paši ikdienā ievēro, braucot ar velosipēdu, lai pārvietošanās ar velosipēdu pilsētā būtu drošāka.


Jūlijs kā akcijas sākums izvēlēts ne vien tāpēc, ka tas ir mēnesis ar lielu velosipēdistu īpatsvaru pilsētas satiksmē, bet arī tādēļ, ka pēc Ceļu policijas datiem Rīgā pērn jūlijā tika reģistrēts vislielākais ceļu satiksmes negadījumu skaits, kurā iesaistīti velosipēda vadītāji. 2009.gada jūlijā reģistrēts arī lielākais ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo velosipēdu vadītāju skaits. Kopumā 2009. gadā Rīgā ir reģistrēti 213 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti 215 velobraucēji. No tiem trīs cilvēki ir gājuši bojā, 11 cilvēki ir smagi ievainoti, 87 cilvēki ir viegli ievainoti, bet 114 - tikuši sveikā ar pamatīgu izbīli.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko