Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Andris Daņiļenko nebojā veselību ar zālēm

Mūziķis Andris Daņiļenko nupat aizvadījis piecdesmit gadu jubilejas koncertus. Nu jau deviņus gadus viņš iesaistījies arī teātrī, pašreiz piedalās jaunas izrādes veidošanā Latvijas Nacionālajā teātrī. Kādas izrādes? To viņš nevēlas atklāt, jo darbs vēl ir procesā un notiek mēģinājumi.

Kā izdodas pārvarēt emocionālo un fizisko pārgurumu?


Redzu, ka aktieri pēc mēģinājuma ir kā izgrieztas lupatiņas. Dziedātājam ir vieglāk, tāpēc nenožēloju, ka studiju laikos, kad bija iespēja pāriet no dziedātājiem uz aktieriem, to neizdarīju, būtu vēl beigtāks.

Man ir laimējies, esmu mācījies sporta novirziena skolā, un jaunībā ieliktie veselības pamati palīdz izturēt slodzi. Ja veselība sāk klibot, tad eju peldēt.

Labprāt ar kolēģi uzspēlēju galda tenisu, bet nav nekā labāka kā lauku darbi savā vasaras mājiņā. Dažreiz, kad ir vairāk laika, ar mazo meitēnu vai lielo puiku Mežaparkā atpūšos ar skrituļslidām.

Ja pēc lielākas pārslodzesmainās asinsspiediens, dzeru kādas zālītes un cenšos ievērot mierīgāku dzīvesveidu. Nevaru nodarboties ar smagām fiziskām aktivitātēm, jo jaunībā iekļuvu avārijā, kurā tika traumēta mugura.

Sports ir laba lieta, tikai jāzina, kā ar to nodarboties, lai sev nenodarītu pāri. Noteikts darba režīms, fiziskās aktivitātes un ēšanas paradumi ir vienīgais, kas var saglabāt labu veselību.

Ievērojat kādu noteiktu diētu?

No maizes un kartupeļiem pieņemos svarā, tāpēc kopš marta tos neēdu. Kundze pievērš uzmanību veselīgam uzturam, tādēļ neēdu ceptu un treknu ēdienu.

Cieņā ir piena produkti. Jau piecus gadus nelietoju sāli, asumam noder pipari.

Pusdienas ņemat līdzi kārbiņā?

Tieši tā. Necenšos ēst kafejnīcās, jo pēc ēšanas vidusmēra kafejnīcā uzreiz jādzer zāles kuņģa darbībai. Kafejnīcās atļaujos apēst tikai auksto zupu.

Šķiet, brieduma gados svarīgi pārbaudīt veselības stāvokli.

Ar gadiem tas kļūst pats par sevi saprotams, jo tas, kas jaunībā gāja pāri, tagad iet cauri.

Draugos ir pazīstami dažādu profesiju dakteri, sākot ar zobārstu, beidzot ar poliklīnikas vadītājiem. Viņi vairāk uzmana, lai es rūpētos par savu veselību, nekā pats.

Vai bieži slimojat?

Slimoju maz. Tā kā esmu mūziķis, man labi attīstīti elpošanas ceļi, tāpēc ar elpošanas slimībām gandrīz kā neslimoju. Elpošana ar diafragmu ir laba, tāds pats elpošanas pamatlikums ir arī jogā. Ja ir iesnas vai deguns ciet, lietoju jūras ūdeni, ko var nopirkt aptiekā. Palīdz.

Vai, izvairoties no noguruma, pārslodzes, esat kādreiz atcēlis kādu pasākumu?

Nē, es rīkojos citādi. Kad nogurstu, dzeru homeopātiskās tējas vai zāles. Tās nebendē veselību un lieliski palīdz. Piemēram, no rītiem kafijas vietā dzeru organismu attīrošās tējas. Lietoju tējas un vitamīnus arī sirds stiprināšanai, kā arī regulāri dzeru zivju eļļu un ķiploku tabletes.

Jums ir kādi rituāli pirms uzstāšanās?

Pirmkārt, domāju tikai labas domas par konkrēto uzstāšanos, noskaitu prātā repertuāru, kas ir jānodzied, un atkārtoju grūtākās vietas, kur var mazliet paslīdēt. Ja to visu izdara, tad ir labi.

Otrkārt, izpildu elpošanas vingrinājumus — ieelpa, fiksācija un lēna izelpa. To veicu trīs reizes un nomierinos. Šāds vingrinājums palīdz arī saspringtos brīžos. Neko labāku neesmu atradis.

Šķiet, izskausti visi veselības bendētāji.

Tā gluži nav, dažkārt pagrēkoju — uzpīpoju, bet tikai tad, kad ir liela slodze vai stress. Reizēm arī alkoholu lietoju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko