Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apelsīnu krāsas Šreka runča māsīca

Nebija tā, ka televīzijas režisores un producentes Žaklīnas Cinovskas mājīgajā dzīvoklī man pie durvīm skrietu pretī raksta četrkājainā varone. Kā īsta dāma viņa lika sevi pagaidīt. Tikmēr Žaklīna stāsta: "Ienāku no rīta virtuvē un redzu - skaistajam porcelāna šķīvim kāds it kā nolauzis gabalu un nolicis blakus! Es ticu zīmēm, un šī man vēl jātulko!" Žaklīnas dzīvē dažādas zīmes dotas ik pa laikam. Arī britu īsspalvainās kaķenītes Odrijas izvēli noteica divas zīmes.

Anna uz mākoņa maliņas

Desmit gadu Žaklīnas četrkājainā draudzene bija balta persiešu šķirnes kaķene Anna. Tie cilvēki, kas bija draugos ar Annu, bija arī Žaklīnas draugi, bet kādu labu paziņu persiete necieta ne acu galā. Kā vēlāk izrādījās - tam bija iemesls.

Anna bija droša. Putekļu sūcējs varēja darboties viņai pie dibena, kaķene pat acis nepavēra. "Mums bija atvēlēti desmit skaisti gadi. Vienubrīd man bija smags periods dzīvē, un Anna visu laiku glaudās klāt. Domāju, ka viņa pārņēma sevī slikto enerģiju, manas dvēseles smagumu. Pirms pieciem gadiem kaķenīte nomira ar smadzeņu audzēju."

Anna tagad dus Citos medību laukos, Žaklīna viņai uzstādījusi skaistu baltu pieminekli. Spriežam, ka pavasarī dzīvnieku mīļotāji bija satraukti - kas notiks ar Citiem medību laukiem pēc dzīvnieku kapsētas dibinātāja Uģa Rūķīša nāves? Tagad mūsu sirdis var nomierināties - kapsētas pārvaldi prasmīgi pārņēmis Uģa dēls Kristaps.

Žaklīna ir kaķu cilvēks, uz ielas viņa var noglaudīt jebkuru kaķi: "Kad te netālu dzīvoja Lato Lapsa, apkārt bija daudz kaķu, visi sterilizēti, baroti, mīlīgi. Lato par viņiem rūpējās arī tad, kad jau dzīvoja citur, brauca barot. Reiz ieraudzīju mīlīgu runčuku, kuru uzreiz nodēvēju par Stabiņu, bet tovakar viņu nepaņēmu. Nākamajā rītā Stabiņu vairs neredzēju. Taču tā bija pirmā zīme - man atkal vajag mājās kaķi!"

Otrā zīme bija zvans no kādas reklāmas aģentūras - vai Žaklīnai neesot kaķis, tad viņa ar mīluli varētu kļūt par kaķu barības reklāmas seju! Tātad kaķi vajag! "Esmu pārliecināta - katrā mājā neatkarīgi no cilvēku skaita ģimenē vajag mīļdzīvnieku, zibensnovedēju, samierinātāju, radījumu, kurš vienmēr gatavs mīlēt savējos un sildīt dvēseli, kurš nekad nav pūcīgs. Ar dzīvnieku ir cita mājas izjūta!"

Hurmas cienītāja

Režisorei bijis pilnīgi vienalga, vai šķirnes vai bezšķirnes kaķis, gan jau zīme parādīs, kurš ir īstais. Ar draudzeni TV raidījuma Ķepa uz sirds producenti Inesi Kreicbergu izbraukājušas patversmes - īsto neatrada, bet kādā audzētavā - veseli pieci kaķēni! Viens no viņiem pats pienāca un apgūlās zem Žaklīnas krēsla! "Tā es pārnesu mājās apelsīnu krāsas britu īsspalvaino kaķeni!" Taču radās grūtības kaķenītei izgudrot vārdu - ne uz vienu viņa īsti neatsaucās. Žaklīna saorganizēja konkursu portālā Facebook. Tika piedāvāti ap simts dažādu vārdu, un tikai uz Odriju mazulīte atsaucās ar maigu murrr… No sevis Žaklīna šim vārdam pievienoja mīļvārdiņus Tatū un Mimī, bet no audzētavas līdzi nāca solīdais Dameriss. Vienkārši un cēli!

Radu raksti mazajai ir - oi, oi, oi! Tēvs pasaules, māte Eiropas čempione, bet Žaklīna savu mīluli nedomā vadāt pa izstādēm, jo pārliecināta - tā esot dzīvnieka mocīšana. Sākumā arī Odrija bija diezgan bailīga, ja kāds nāca, viņa pazuda. Pirmajā dienā vienu vienīgo reizi kaķenīte apjukumā iečurāja aizkaros. "Odrija ir meitene ar raksturiņu, mīļa, ziņkārīga. Viņa ēd sauso barību, bet diezgan bieži pusdienojam kopā, jo Odrijai garšo viss, kas garšo man. Piemēram, hurma! Kad strādāju pie datora, Odrija guļ blakus, taču viņa zina, ka klaviatūras taustiņi ir aizliegtā zona! Toties, kad nesen mājās uzradās klavieres, izrādījās, ka Odrijai ļoti patīk melnbaltais pastaigu celiņš! Atstāj tik vaļā vāku! Esmu pārliecināta, tas norāda, ka klavierēm ir laba aura!"

Pašlaik Žaklīna domā - it kā vajadzētu paņemt vēl vienu kaķi - draudziņu Odrijai, bet kā abi sadzīvos? Nepieciešams izmēģinājuma periods. Jautājums paliek dienaskārtībā, jo padomdevēju domas dalās pusi uz pusi.

Žaklīna atklāj, ka mīlule ir liela draiskule: "Mēs abas esam pūces, tikai es agrāk miegu ciet, bet Odrija vēl grib spēlēties - kā sunītis nes man mantiņu klāt, un man jāmet, jāmet, kamēr arī viņas spēki izsīkst."

Darījums ar reklāmas aģentūru notika, un Žaklīna palepojas: "Fotografēšana bija gara un grūta, veselu dienu mūs knipsēja un knipsēja! Gaismas, karstums, cilvēki istabās, bet Odrija saglabāja mieru, bija pacietīga un saprotoša. Tiesa, no Holivudas mums piedāvājumi vēl nav bijuši, bet Latvijā vai visos medijos mēs reklamējām barību Purina, kas arī Odrijai pašai ļoti garšo. Viņa ir vienīgais kaķis Latvijā, kas pati sev nopelnījusi iztikai vismaz gadam uz priekšu."

Jāpiebilst - Odrijai ļoti patīk zviedru popgrupa ABBA, un vēl viņa labprāt skatās multfilmas par Šreku. Iespējams, viņa uzskata sevi par Šreka runča zābakos māsīcu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko