Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Aptauja: apkakles un kaklasaites izmirs 20 gadu laikā

"Ja pat jūs par piemēru ņemtu Stīvu Džobsu no Apple, lai gan viņš nenēsāja kaklasaiti, viņš arī neizskatījās pēc lempja," pavēstīja O.Gregorika. Pēc stilistes domām, finanšu un juridisko pakalpojumu jomas pārstāvji, pie kuriem klienti vēršas pēc nopietna profesionāla padoma, joprojām ģērbsies tāpat kā agrāk. 
Uzņēmumos piekoptā lietišķā stila būtiskākās sastāvdaļas – krekls ar apkaklīti un kaklasaite – varētu drīz pievienoties no ikdienas apģērba gandrīz izzudušajām cepurēm un korsetēm, liecina Lielbritānijas interneta vietnes DealJungle veiktā aptauja. Ņemot vērā radošo industriju uzplaukumu, kas šobrīd ir viens no galvenajiem modes tendenču virzītājspēkiem, vismaz trīs ceturtdaļas aptaujāto ir pārliecināti, ka "šlipses" un apkakles kā lietišķā apģērba sastāvdaļas izzudīs tuvāko 20 gadu laikā, vēsta izdevums telegraph.co.uk. Daži aptaujātie savukārt ir pārliecināti, ka kaklasaites izzudīšot jau tuvāko desmit gadu laikā, liecina DealJungle iegūtie dati. 

"Tādu uzņēmumu kā Facebook un Google panākumi un ņemot vērā šo uzņēmumu augsta ranga amatpersonu ģērbšanos džinsos un sporta jakās, acīmredzami radījuši gluži vai korozijas efektu uz lietišķo apģērba stilu," pavēstījis uzņēmums DealJungle

Pretējās domās ir stiliste Ondina Gregorika, kura apgalvo - lai arī visā pasaulē modes jomā notiek izmaiņas, biznesā vienmēr atradīsies vieta formālajam ģērbšanās stilam. 

Svukārt profesionālā stila konsultante Džūlija Haine uzskata, ka pēc noteikta kaklasaites biznesa vidē atgriezīsies kā jaunums, gluži kā tāds apģērba elements kā tauriņš. "Es domāju, ka nākotnē radošās jomas pārstāvji vai atsevišķi indivīdi vēlēsies izcelties, nēsājot kaklasaiti," apgalvoja Dž.Haine. 

Viņa iesaka, piemēram, banku nozarē strādājošajiem pievērsties neformālākam ģērbšanās stilam, lai pielāgotos un veidotu raportu ar klientiem, kas pārstāv "mammu un tētu" auditoriju. "Viņiem jābūt spējīgiem pielāgoties demogrāfiskajam vairākumam, ar kuriem viņi saskaras ikdienā," uzsvēra Dž.Haine. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko